Ciupercute

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 oua
  • 160 gr. zahar
  • 160 gr. faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • margarina

Mod de preparare

Se cintaresc foarte exact componentele, se aleg oua mari (60 gr. fiecare). Intr-un castron, se pun ouale intregi, zaharul pudra si cel vanilat si se freaca bine, circular, 10 minute, pina cind compozitia devine o crema spumoasa. Se freaca cu telul para; daca se freaca cu lingura, se mareste timpul la 30 de minute. Se adauga faina, toata odata, si se freaca cu telul pina cind aceasta se incorporeaza foarte bine. Se pregatesc din timp 2-3 tavi unse cu margarina si tapetate cu faina. Se ia cu o lingurita (cam cit o jumatate de nuca) si se pune compozitia in tava, la distanta de 3 cm intre ele. Se lasa aceste ciupercute in tava, pe masa, 10 minute, se incalzeste cuptorul 30 de minute si se pune tava. Nu trebuie sa se deschida usa cuptorului in primele 10 minute, se reduce focul la mijlociu, se intoarce tava si se lasa inca 15 minute. Se scoat ciupercutele si se pun pe platou.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Salata cu cartofi noi si peste afumat

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu cartofi noi si peste afumat
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise