autor:

Dachman Laura

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Cizma umpluta cu darurile mosului Nicolae

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 decembrie 2009

Ingrediente
Pentru aluat, •4 oua intregi, •4 albusuri, •200 gr zahar, •2 lingurite esenta de vanilie, •1 praf de sare, •200 gr faina, •1 plic praf de copt, •100 gr bomboane M&Ms, Pentru umplutura si decor, •200 gr Nutella (crema de ciocolata cu alune), •pasta de jeleu

Dificultate: Medie Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o tava in forma dreptunghiulara lunga/cilindrica.
2. Pentru aluat, se bat ouale intregi cu zaharul si sarea pana se obtine o crema deschisa la culoare.Intr-un vas se bat albusurile spuma.Intr-un alt vas, se amesteca faina cu praful de copt si se inglobeaza in amestecul cu oua intregi, amestecand usor.Se inglobeaza in amestec albusurile batute spuma, amestecandu-se usor, pentru a nu iesi aerul.Se inglobeaza bomboanele si se toarna compozitia obtinuta in tava pregatita.Se da aluatul la copt 30-40 minute, se scoate din forma,apoi se lasa sa se raceasca complet.
3. Pentru asamblare, se taie aprox. ½ din bucata de aluat.O jumatate se taie felii, iar cealalta jumatate se taie in jumatate, pe orizontala.Se unge o jumatate cu o parte din Nutella si se lipeste de cealalta jumatate.Se imbraca aceasta bucata in pasta de jeleu colorata –aceasta va fi corpul cizmei.Pentru baza cizmei, se lipesc cu Nutella intre ele cateva felii din cealata bucata de aluat.Se imbraca si baza cizmei in pasta de jeleu colorata, lasand unul din capete neacoperite.Se scobeste putin capatul neacoperit.Pe un platou, se aseaza in picioare corpul cizmei, iar la jos se aseaza baza.Se umple cizma cu bunatati, in locul scobit, si se decoreaza dupa fanteziea fiecaruia.

:) Pentru mai multe retete noi vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Cizma umpluta cu darurile mosului Nicolae" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tarta cu marmelada

Tarta cu marmelada

Se incinge cuptorul la 190°C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o forma de copt dorita. Intr-un

6 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Tort cu mere si nuci caramelizate

Tort cu mere si nuci caramelizate

Preparare blat Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul treptat

3 voturi    1 comentariu
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • lucica mihaila

    lucica mihaila (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

    Ai rabdare si talent........Felicitari!

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2009

    e ...super! Treb sa explici si ce e cu pasta de jeleu!

  • Fara foto

    ICE (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2009

    Arata super Laura! :)

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2009

      FELICITARI!!!!!! ADEARATA ARTA!!!!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2009

      Foarte ingenios, Laura!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2009

      Interesanta si delicioasa aceasta reteta...Felicitari...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • •4 oua intregi
  • •4 albusuri
  • •200 gr zahar
  • •2 lingurite esenta de vanilie
  • •1 praf de sare
  • •200 gr faina
  • •1 plic praf de copt
  • •100 gr bomboane M&Ms
  • Pentru umplutura si decor
  • •200 gr Nutella (crema de ciocolata cu alune)
  • •pasta de jeleu

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

lucica mihaila (Chef de cuisine)

Ai rabdare si talent........Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Tiramisu Tort Tiramisu

Se freaca galbenusele cu zaharul f. bine, se adauga mascarpone, frisca, nesul. Se insiropeaza piscoturile in cafeaua filtru rece. Se

35 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tiramisu (din comert) Tiramisu (din comert)

Se pregateste prajitura cum scrie pe pachet. Cind se face crema, se adauga si un plic crema instant caramel si la sfirsit un plic de

32 voturi    8 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu zmeura