autor:

adriana gherman

» » Budinci

Clătite vieneze

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Austria


    Reteta postata pe: 19 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Specific:  

Austria


Reteta postata pe: 19 februarie 2010

Ingrediente
150 g faina, 150 ml lapte, 150 ml apa minerala, 2 oua, sare, 300 g branza de vaci, 4 galbenusuri, 3 linguri de zahar, 1 lingurita coaja rasa de lamaie, 2 lingurita suc de lamaie, 200 ml smantana dulce, ulei, dulceata de prune

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

23 voturi

Mod de preparare

Pentru inceput se prepara aluatul pentru clatite. Intr-un castron se bat ouale cu sare, apoi se pune faina; se adauga treptat laptele si apa minerala. Aluatul rezultat se va lasa sa se odihneasca pentru 30 minute. Pentru umplutură se amesteca branza de vaci cu 2 galbenusuri, 2 linguri de zahar, coaja si sucul de lamaie.
Se coc clatitele, pe rand, intr-o tigaie unsa cu cate o jumatate de lingurita de ulei. Vor rezulta 9 clatite. Fiecare clatita se unge cu cate o lingurita de dulceata de prune si 2 lingurite de crema de branza. Se impatura fiecare clatita in patru si se aseaza intr-o forma de copt unsa cu unt si tapetata cu putin zahar; tava se baga in cuptorul incins, unde se lasa aproximativ 10 minute. Smantana dulce se amesteca cu 2 galbenusuri si 1 lingura de zahar si se toarna peste clatite. Se da iar tava la cuptor pentru inca 15 minute. Pentru servire se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite vieneze" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Budinci
Budincă de dovlecei

Budincă de dovlecei

Tai dovleceii cubuleţe,îi amesteci cu pesmet şi caşcaval ras.Îi pui în tava unsă şi presărată

6 voturi    2 comentarii
30 min
Budinci
BUDINCA DE CIUPERCI CU PAINE

BUDINCA DE CIUPERCI CU PAINE

Spalam ciupercile bine si le taiem in bucati mai mari. Punem uleiul intr-o tigaie mai mare, adaugam

4 voturi    0 comentarii
1h
Budinci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • emadina

    emadina (Chef de cuisine):

    reteta mi s-a parut deosebita dar am preferat gem de visine in loc de prune...mi se pare mai buna combinatia asta...data viitoare am sa incerc cu gem de caise.

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2013

    das gut!!!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

    Ador clatitele indiferent ce umplutura au.

  • LALY

    LALY (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

    Ce delicioase sunt.Se fac si repede si usor.Bravo.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

      O bunatate !

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      foarte buna ;eu prefer dulceata de trandafir iar clatitele Mariei Elena ...sint o frumusete

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Clatite amorezate, normale.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Waw ce bunatate !!! Eu le-am rulat cand le-am dat la cuptor....

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      cred ca sunt delicioase am sa incerc si eu.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      O bunatate, delicioase! Eu am facut cu sos de ciocolata, tare gustoase.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

      Mmmm o bunatate.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

23 voturi

Ingrediente

  • 150 g faina
  • 150 ml lapte
  • 150 ml apa minerala
  • 2 oua
  • sare
  • 300 g branza de vaci
  • 4 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurita suc de lamaie
  • 200 ml smantana dulce
  • ulei
  • dulceata de prune

Raporteaza reteta

Retete
de adriana gherman
Prajitura cu nuci si crema de cafea

Prajitura cu nuci si crema de cafea

Mod de preparare: Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe

14 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
PRAJITURA  "CADET"

PRAJITURA "CADET"

Preparare blat: Se freaca galbenusurile cu zahărul pana ce acestea işi dubleaza volumul. Se

7 voturi    8 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura " Inghetata falsa "

Prajitura " Inghetata falsa "

Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se

34 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri

COSTEO (Chef de cuisine)

das gut!!!!

Adauga reteta
Retete

din Budinci

Budinca de paste cu ton salata si branza Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline ca sa nu se lipeasca

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci
Crema de lamaie Crema de lamaie

Economica, sănătoasă și ușor de facut. Cea mai buna crema este cea făcută în casă. Se poate folosi pentru prajituri, rulade

2 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Orez cu fenicul si telina la cuptor