Ingrediente
150 g faina, 150 ml lapte, 150 ml apa minerala, 2 oua, sare, 300 g branza de vaci, 4 galbenusuri, 3 linguri de zahar, 1 lingurita coaja rasa de lamaie, 2 lingurita suc de lamaie, 200 ml smantana dulce, ulei, dulceata de prune
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 10 min
23 voturi
Mod de preparare
Se coc clatitele, pe rand, intr-o tigaie unsa cu cate o jumatate de lingurita de ulei. Vor rezulta 9 clatite. Fiecare clatita se unge cu cate o lingurita de dulceata de prune si 2 lingurite de crema de branza. Se impatura fiecare clatita in patru si se aseaza intr-o forma de copt unsa cu unt si tapetata cu putin zahar; tava se baga in cuptorul incins, unde se lasa aproximativ 10 minute. Smantana dulce se amesteca cu 2 galbenusuri si 1 lingura de zahar si se toarna peste clatite. Se da iar tava la cuptor pentru inca 15 minute. Pentru servire se pudreaza cu zahar.
constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010
O bunatate !
marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010
foarte buna ;eu prefer dulceata de trandafir iar clatitele Mariei Elena ...sint o frumusete
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010
Clatite amorezate, normale.
Sidy (Chef de cuisine) , 18 mai 2010
Waw ce bunatate !!! Eu le-am rulat cand le-am dat la cuptor....
Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010
cred ca sunt delicioase am sa incerc si eu.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010
O bunatate, delicioase! Eu am facut cu sos de ciocolata, tare gustoase.
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 martie 2010
Mmmm o bunatate.Felicitari.