Se face un caramel pe foc în cratiţă, se adaugă merele curăţate şi tăiate sferturi, după ce s-au scos sâmburii. Se călesc merele în caramel.
Se preîncălzeşte cuptorul.
Se face un aluat din toate ingredientele şi se toarnă peste mere.
Se coace 30-40 de minute. Să fie bine rumenită.
Se răstoarnă să fie cu merele în sus. Eu am răsturnat doar bucata tăiată.
NOTĂ|
Eu am făcut în tava mare şi am pus mai multe mere si aluat mai mult. Am călit merele direct în tavă.Să învârţi tava pe foc, altfel se arde, daca nu ai sobă cu plită. Nu am avut smântână şi am pus ulei. In loc de praf de copt, am pus 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu. A ieşit bună.
Acest tip de prăjitura e comun în Franţa şi se face cu tot felul de fructe(cireşe, prune, pere, fructe de pădure sau în amestec de fructe).
Se consuma călduţă, direct din tavă, de aceea se face şi în porţii individuale, în tăvi pentru tarte.Se poate consuma şi rece. Eu am tăiat-o cu o forma rotundă şi am luat-o cu o spatulă să nu se rupă. Se poate tăia şi obişnuit.
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii