autor:

Timea

» » , Budinci, Prajituri

Clafoutis cu cirese

Autor: Timea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 30 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Timea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 30 iunie 2014

Ingrediente
3 oua, un varf de sare, 4 linguri zahar, 8 linguri faina, 250 ml lapte, 2 lingurite esenta de vanilie, 300 gr cirese, 1 lingura unt pentru uns tava, zahar pudra pentru pudrat

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

26 voturi

Mod de preparare

Un desert de origine franceza foarte usor de facut si la fel de usor de mancat, adica e un desert de vara light si racoritor.

Ungem tava cu unt si asezam pe fundul tavii ciresele spalate din care am scos samburii. (in mod normal se face cu cirese cu samburi, dar eu am facut-o fara)

Mixam ouale intregi impreuna cu un varf de sare, zaharul si esenta de vanilie. Incorporam faina amestecand, apoi adaugam treptat laptele si omogenizam.

Obtinem un aluat aproximativ la fel ca cel de clatite pe care il turnam peste fructe.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Scoatem din cuptor, lasam cateva minute sa se raceasca, apoi scoatem prajitura pe o farfurie, o pudram cu zahar pudra si servim.

Si asta a fost tot!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Clafoutis cu cirese

Clafoutis cu cirese

Ungeti forma cu putin unt, daca aveti forma de silicon sariti peste aceasta operatiune. Spalati ciresele,

17 voturi    6 comentarii
40 min
Budinci
Clafoutis cu cirese

Clafoutis cu cirese

Se spala ciresele si se scot samburii. Intr-un vas se amesteca faina, faina de migdale (migdale

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Ella_Von Heizer

    Ella_Von Heizer (Maestru bucatar):

    Eu am pus kefir in loc de lapte :) si am marit putin cantitatea de zaha. E foarte gustoasa si o fac in fiecare weekend, acum, vara. O tin la frigider si este un desert racoritor. Am incercat-o si cu alte fructe si iese grozav cu zmeura sau fragi!

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Zapp Angela , 06 august 2015

    fara zahar nu se poate ? pentru cei cu diabet ?

  • Fara foto

    Olga Şuliga , 11 iunie 2015

    Azi am facut sa primit doar ca nu cu cirese dar dulceata de malina

  • Timea

    Timea (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2014

    Criadi, eu nu put mai mult zahar pentru ca nu mananc nimic foarte dulce si pt noi a fost ok asa. Cat despe consistenta, la mine nu afost tare dar nici ca o budinca. Eu asa am mancat unde am mai mancat si a fost buna tare. La zahar puteti pune mai mult, eu prefer mai putin:)

    • Fara foto

      criadi , 04 august 2014

      Buna ziua. Am facut si eu prajitura ,dar a iesit destul de tare ....Sigur este cam mult "8 linguri de faina". Consistenta prajiturii trebuie sa fie ca a unei budinci.....Am citit si alte retete pt aceasta prajitura si in toate dadea ca si cantitati de zahar si faina ,cate 100 g din fiecare . Oricum peste tot am gasit cant egale pt zahar si faina . Asta este ,am citit tarziu........

    • Fara foto

      Briciu Rozalia , 13 iulie 2014

      foarte buna

    • Fara foto

      Veronica Musat , 05 iulie 2014

      USOR DE FACUT SI FOARTE BUNA.

    • Fara foto

      Lucia Gheorghe , 03 iulie 2014

      e foarte buna e cam acrisoara.

    • Fara foto

      Maria Marta , 02 iulie 2014

      Ica Suciu ma tot bate la cap Dia sa ii fac, eu nu suport prajitura asta.... uf

    • Fara foto

      Ica Suciu , 02 iulie 2014

      HEIIIIIIIIII,numa pt. Dia?

    • Fara foto

      Maria Marta , 01 iulie 2014

      ce zici Dia?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

26 voturi

Ingrediente

  • 3 oua
  • un varf de sare
  • 4 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 250 ml lapte
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 300 gr cirese
  • 1 lingura unt pentru uns tava
  • zahar pudra pentru pudrat

Raporteaza reteta

Retete
de Timea
Prajitura cu mar si scortisoara

Prajitura cu mar si scortisoara

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma cu mixerul apoi se adauga zaharul si mixam

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tort de biscuiti cu budinca

Tort de biscuiti cu budinca

Intr-un bol se zdrobesc biscuitii cu mana si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Laptele se

10 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Torturi
Placinta de cartofi si ceapa

Placinta de cartofi si ceapa

E foarte usor de facut, iar imaginile practic nici nu mai necesita explicatii! - se curata ceapa

22 voturi    11 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Timea (Chef de cuisine)

Criadi, eu nu put mai mult zahar pentru ca nu mananc nimic foarte dulce si pt noi a fost ok asa. Cat despe consistenta, la mine nu afost tare dar nici ca o budinca. Eu asa am mancat unde am mai mancat si a fost buna tare. La zahar puteti pune mai mult, eu prefer mai putin:)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajiturele delicioase cu prune