Ingrediente
3 oua, un varf de sare, 4 linguri zahar, 8 linguri faina, 250 ml lapte, 2 lingurite esenta de vanilie, 300 gr cirese, 1 lingura unt pentru uns tava, zahar pudra pentru pudrat
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
26 voturi
Mod de preparare
Ungem tava cu unt si asezam pe fundul tavii ciresele spalate din care am scos samburii. (in mod normal se face cu cirese cu samburi, dar eu am facut-o fara)
Mixam ouale intregi impreuna cu un varf de sare, zaharul si esenta de vanilie. Incorporam faina amestecand, apoi adaugam treptat laptele si omogenizam.
Obtinem un aluat aproximativ la fel ca cel de clatite pe care il turnam peste fructe.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Scoatem din cuptor, lasam cateva minute sa se raceasca, apoi scoatem prajitura pe o farfurie, o pudram cu zahar pudra si servim.
Si asta a fost tot!
criadi , 04 august 2014
Buna ziua. Am facut si eu prajitura ,dar a iesit destul de tare ....Sigur este cam mult "8 linguri de faina". Consistenta prajiturii trebuie sa fie ca a unei budinci.....Am citit si alte retete pt aceasta prajitura si in toate dadea ca si cantitati de zahar si faina ,cate 100 g din fiecare . Oricum peste tot am gasit cant egale pt zahar si faina . Asta este ,am citit tarziu........
Briciu Rozalia , 13 iulie 2014
foarte buna
Veronica Musat , 05 iulie 2014
USOR DE FACUT SI FOARTE BUNA.
Lucia Gheorghe , 03 iulie 2014
e foarte buna e cam acrisoara.
Maria Marta , 02 iulie 2014
Ica Suciu ma tot bate la cap Dia sa ii fac, eu nu suport prajitura asta.... uf
Ica Suciu , 02 iulie 2014
HEIIIIIIIIII,numa pt. Dia?
Maria Marta , 01 iulie 2014
ce zici Dia?