autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Clafoutis cu mure si afine

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
750 g fructe de padure amestecate, 500 ml lapte, 120 g faina, 120 g zahar fin, 6 oua, 1 lingura zahar vanilat, 2 linguri rom (facultativ), 20 g unt, inca 2 linguri de zahar tos (cu cristale mai mari)., (pentru 6 persoane)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180°C, ungeti cu unt o forma si presarati peste unt zahar tos (cristalizat). Puneti laptele sa fiarba, bateti bine ouale cu zaharul, adaugati faina si pe urma turnati laptele cald, putin cate putin, si continuati sa bateti pana ce obtineti un aluat omogen. Adaugati romul si amestecati. Puneti pe fundul tavii afinele si murele alese, turnati peste ele aluatul si dati prajitura 40 de minute la cuptor. Lasati-o sa se raceasca si inainte de-a o servi, presarati deasupra zahar tos (cu cristale mai mari).
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu mure si afine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu zucchini si ciocolata

Chec cu zucchini si ciocolata

Punem intr-un castron faina, cacao, 1 lingurita praf de copt si sarea. Dam prin razatoare ciocolata

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
FELII DE BISCUITI SI ZMEURA

FELII DE BISCUITI SI ZMEURA

1.Continutul celor doua pachete de budinca de vanilie se amesteca cu 8 linguri zahar ,cu lichiorul

41 voturi    22 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 750 g fructe de padure amestecate
  • 500 ml lapte
  • 120 g faina
  • 120 g zahar fin
  • 6 oua
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 2 linguri rom (facultativ)
  • 20 g unt
  • inca 2 linguri de zahar tos (cu cristale mai mari).
  • (pentru 6 persoane)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Biscuiti bicolori