autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Clafoutis cu mure si afine

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
750 g fructe de padure amestecate, 500 ml lapte, 120 g faina, 120 g zahar fin, 6 oua, 1 lingura zahar vanilat, 2 linguri rom (facultativ), 20 g unt, inca 2 linguri de zahar tos (cu cristale mai mari)., (pentru 6 persoane)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180°C, ungeti cu unt o forma si presarati peste unt zahar tos (cristalizat). Puneti laptele sa fiarba, bateti bine ouale cu zaharul, adaugati faina si pe urma turnati laptele cald, putin cate putin, si continuati sa bateti pana ce obtineti un aluat omogen. Adaugati romul si amestecati. Puneti pe fundul tavii afinele si murele alese, turnati peste ele aluatul si dati prajitura 40 de minute la cuptor. Lasati-o sa se raceasca si inainte de-a o servi, presarati deasupra zahar tos (cu cristale mai mari).
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu mure si afine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rafaello de casa, cu lichior de cocos

Rafaello de casa, cu lichior de cocos

Untul se pune la topit, se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste zaharul. Se da deoparte

21 voturi    11 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Rulouri cu dovleac si nuca

Rulouri cu dovleac si nuca

Curatam dovleacul de coaja si indepartam semintele. Dam dovleacul prin razatoarea mare. Amestecam

4 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 750 g fructe de padure amestecate
  • 500 ml lapte
  • 120 g faina
  • 120 g zahar fin
  • 6 oua
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 2 linguri rom (facultativ)
  • 20 g unt
  • inca 2 linguri de zahar tos (cu cristale mai mari).
  • (pentru 6 persoane)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa cu nuca Ciocolata de casa cu nuca

Ciocolata de casa a fost si va ramane unul dintre deserturile noastre preferate, care nu lipsea niciodata de la mesele de sarbatoare.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Baclava