autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Clafoutis cu mure si afine

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
750 g fructe de padure amestecate, 500 ml lapte, 120 g faina, 120 g zahar fin, 6 oua, 1 lingura zahar vanilat, 2 linguri rom (facultativ), 20 g unt, inca 2 linguri de zahar tos (cu cristale mai mari)., (pentru 6 persoane)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180°C, ungeti cu unt o forma si presarati peste unt zahar tos (cristalizat). Puneti laptele sa fiarba, bateti bine ouale cu zaharul, adaugati faina si pe urma turnati laptele cald, putin cate putin, si continuati sa bateti pana ce obtineti un aluat omogen. Adaugati romul si amestecati. Puneti pe fundul tavii afinele si murele alese, turnati peste ele aluatul si dati prajitura 40 de minute la cuptor. Lasati-o sa se raceasca si inainte de-a o servi, presarati deasupra zahar tos (cu cristale mai mari).
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu mure si afine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu prune

Tarta cu prune

Amesteci galbenusurile cu zaharul pana se dizolva, adaugi smantana si uleiul, faina, praful de copt

6 voturi    5 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni

Spalam bine orezul, il punem la fiert cu un praf de sare. Il fierbem pe jumatate, apoi il punem

2 voturi    2 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 750 g fructe de padure amestecate
  • 500 ml lapte
  • 120 g faina
  • 120 g zahar fin
  • 6 oua
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 2 linguri rom (facultativ)
  • 20 g unt
  • inca 2 linguri de zahar tos (cu cristale mai mari).
  • (pentru 6 persoane)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Fursecuri cu unt de alune