autor:

» » Dulciuri diverse

Clafoutis cu piersici

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 kg piersici galbene, , 1 lamaie, , 3 oua, , 1 lingura faina, , 2 linguri pudra de migdale (prajite si macinate), , 100 g zahar, , 1 zahar vanilat, , 300 ml lapte, , 20 g unt, , 1 varf de cutit de sare., Pentru ornat - 2 linguri nuca de cocos rasa, , 50 g coaja de citrice confiata (lamaie, portocala sau grapefruit).

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180°C, apoi se unge cu unt o forma de tarta - de preferinta din Jena sau portelan. Se tin piersicile circa 30 de secunde in apa clocotita, se curata de coaja, se taie in doua, se scot samburii si se asaza in forma. Intr-un castron, se pune faina si se adauga pudra de migdale, zaharul, zaharul vanilat, sarea si coaja rasa de lamaie. Se incorporeaza apoi ouale - unul cate unul - amestecand cu telul si se toarna laptele putin cate putin, amestecand in continuare. Se toarna crema astfel preparata peste piersici, se baga prajitura la cuptor si se lasa 40 de minute. Cand este gata, se pudreaza cu nuca de cocos, se decoreaza cu fructe glasate si se serveste calduta sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 kg piersici galbene
  • 1 lamaie
  • 3 oua
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri pudra de migdale (prajite si macinate)
  • 100 g zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 300 ml lapte
  • 20 g unt
  • 1 varf de cutit de sare.
  • Pentru ornat - 2 linguri nuca de cocos rasa
  • 50 g coaja de citrice confiata (lamaie
  • portocala sau grapefruit).

Raporteaza reteta

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu branza dulce de vaci