autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Clafoutis cu piersici

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 kg piersici galbene, , 1 lamaie, , 3 oua, , 1 lingura faina, , 2 linguri pudra de migdale (prajite si macinate), , 100 g zahar, , 1 zahar vanilat, , 300 ml lapte, , 20 g unt, , 1 varf de cutit de sare., Pentru ornat - 2 linguri nuca de cocos rasa, , 50 g coaja de citrice confiata (lamaie, portocala sau grapefruit).

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180°C, apoi se unge cu unt o forma de tarta - de preferinta din Jena sau portelan. Se tin piersicile circa 30 de secunde in apa clocotita, se curata de coaja, se taie in doua, se scot samburii si se asaza in forma. Intr-un castron, se pune faina si se adauga pudra de migdale, zaharul, zaharul vanilat, sarea si coaja rasa de lamaie. Se incorporeaza apoi ouale - unul cate unul - amestecand cu telul si se toarna laptele putin cate putin, amestecand in continuare. Se toarna crema astfel preparata peste piersici, se baga prajitura la cuptor si se lasa 40 de minute. Cand este gata, se pudreaza cu nuca de cocos, se decoreaza cu fructe glasate si se serveste calduta sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornulete cu cocos si nuca de post

Cornulete cu cocos si nuca de post

Apa o amestecam cu nuca de cocos, le punem pe foc si le fierbem cam 10 minute, amestecand sa nu se

2 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine din borcan

Prajitura cu visine din borcan

Galbenusurile se freaca cu zaharul pina isi dubleaza volumul, apoi se adauga treptat uleiul. Se adauga

14 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 kg piersici galbene
  • 1 lamaie
  • 3 oua
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri pudra de migdale (prajite si macinate)
  • 100 g zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 300 ml lapte
  • 20 g unt
  • 1 varf de cutit de sare.
  • Pentru ornat - 2 linguri nuca de cocos rasa
  • 50 g coaja de citrice confiata (lamaie
  • portocala sau grapefruit).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
TORTULETE(f.bune)