Clafoutis cu piersici

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 kg piersici galbene,
  • 1 lamaie,
  • 3 oua,
  • 1 lingura faina,
  • 2 linguri pudra de migdale (prajite si macinate),
  • 100 g zahar,
  • 1 zahar vanilat,
  • 300 ml lapte,
  • 20 g unt,
  • 1 varf de cutit de sare.
  • Pentru ornat - 2 linguri nuca de cocos rasa,
  • 50 g coaja de citrice confiata (lamaie, portocala sau grapefruit).

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180°C, apoi se unge cu unt o forma de tarta - de preferinta din Jena sau portelan. Se tin piersicile circa 30 de secunde in apa clocotita, se curata de coaja, se taie in doua, se scot samburii si se asaza in forma. Intr-un castron, se pune faina si se adauga pudra de migdale, zaharul, zaharul vanilat, sarea si coaja rasa de lamaie. Se incorporeaza apoi ouale - unul cate unul - amestecand cu telul si se toarna laptele putin cate putin, amestecand in continuare. Se toarna crema astfel preparata peste piersici, se baga prajitura la cuptor si se lasa 40 de minute. Cand este gata, se pudreaza cu nuca de cocos, se decoreaza cu fructe glasate si se serveste calduta sau rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta