Clafoutis cu prune

Se spala prunele, se scot samburii si se asaza jumatati, intr-un vas yena uns cu unt.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Clafoutis cu prune

Ingrediente

  • 10-12 prune coapte
  • 4 oua
  • 100 g. zahar
  • 100 g faina
  • 220 ml lapte
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare

Se spala prunele, se scot samburii si se asaza jumatati, intr-un vas yena uns cu unt. Pentru prepararea aluatului, se amesteca ingredientele solide cu cele lichide pana se omogenizeaza si se formeaza un aluat ca de clatite.

Se toarna aluatul peste prunele din vas, apoi se introduce la cuptor, pentru 25 minute, la foc potrivit. Cand este gata, se scoate vasul cu clafoutis, se pudreaza cu zahar pudra si se lasa sa se raceasca.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi