Clafoutis cu struguri

Clafoutis cu struguri. Intr-un castron inalt se pun ouale,zaharul,uleiul si esentele si se amesteca bine cateva minute.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Clafoutis cu struguri

Ingrediente

  • 3 oua
  • 1 lingura ulei
  • 50 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 ml apa
  • 200 g smantana
  • 90 g faina
  • un varf de cutit praf de copt cu sofran
  • esenta de vanilie si portocala
  • 250 g struguri

Mod de preparare

Intr-un castron inalt se pun ouale,zaharul,uleiul si esentele si se amesteca bine cateva minute.

Se adauga apa si smantana se amesteca bine dupa care se adauga faina si praful de copt,se mai amesteca 1 minut.

Se ung formele cu ulei,se aseaza struguri taiati in jumatate,iar deasupra se pune compozitia de mai sus.

Se da la cuptor la foc mediu cam 30-40 minute pana cand prinde culoare si incepe sa se desprinda de peretii formei.

Se verifica cu o scobitoare.

Se serveste cald.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor