autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Clafutis cu pere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
125 g faina, , 125 g zahar pudra, , 1/2 pachet praf de copt, , 2 oua mari, , 25 ml lapte integral, , 50 g unt + 20 g unt pentru uns forma,, 600 g pere, , 2 lingurite de rom, , 1 pachetel de zahar vanilat.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Intr-un castron mai mare, amestecati faina cu praful de copt si zaharul. Faceti o gaura la mijloc. Varsati o jumatate de pahar de lapte rece si doua galbenusuri de ou. Amestecati usurel cu o spatula de lemn. Adaugati pe rand restul de lapte, apoi untul topit. Amestecati, pentru a obtine un aluat moale, neted si omogen. Incorporati romul, apoi albusurile batute spuma. 2. Incalziti cuptorul. Ungeti cu unt o forma de ceramica sau de Jena. Taiati perele in patru. Curatati-le de coaja si de seminte. Taiati-le in lamele groase. 3. Turnati cateva linguri de aluat pe fundul formei, ca sa formeze un strat cam de 1/2 grosime. Bagati forma la cuptor 3-4 minute, cat sa se solidifice aluatul. Scoateti-o afara, dispuneti deasupra feliile de para, apoi turnati peste ele restul de aluat. 4. Bagati la cuptor prajitura vreme de 40 de minute. Scoateti-o cand e bine aurita si pudrati-o cu zahar vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafutis cu pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Turte

Turte "Scutecele Domnului"

Foile se coc pe o tava direct pe foc, pe o parte si pe alta. Se fac teancuri dupa care se prepara

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Gold Donuts

Gold Donuts

Intr-o canita se freaca drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut pana se dizolva. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • 125 g faina
  • 125 g zahar pudra
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 2 oua mari
  • 25 ml lapte integral
  • 50 g unt + 20 g unt pentru uns forma,
  • 600 g pere
  • 2 lingurite de rom
  • 1 pachetel de zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
fursecuri simple cu nuca de cocos