1. Intr-un castron mai mare, amestecati faina cu praful de copt si zaharul. Faceti o gaura la mijloc. Varsati o jumatate de pahar de lapte rece si doua galbenusuri de ou. Amestecati usurel cu o spatula de lemn. Adaugati pe rand restul de lapte, apoi untul topit. Amestecati, pentru a obtine un aluat moale, neted si omogen. Incorporati romul, apoi albusurile batute spuma. 2. Incalziti cuptorul. Ungeti cu unt o forma de ceramica sau de Jena. Taiati perele in patru. Curatati-le de coaja si de seminte. Taiati-le in lamele groase. 3. Turnati cateva linguri de aluat pe fundul formei, ca sa formeze un strat cam de 1/2 grosime. Bagati forma la cuptor 3-4 minute, cat sa se solidifice aluatul. Scoateti-o afara, dispuneti deasupra feliile de para, apoi turnati peste ele restul de aluat. 4. Bagati la cuptor prajitura vreme de 40 de minute. Scoateti-o cand e bine aurita si pudrati-o cu zahar vanilat.
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii