Reteta postata pe: 05 iunie 2007
Ingrediente
125 g faina, , 125 g zahar pudra, , 1/2 pachet praf de copt, , 2 oua mari, , 25 ml lapte integral, , 50 g unt + 20 g unt pentru uns forma,, 600 g pere, , 2 lingurite de rom, , 1 pachetel de zahar vanilat.
Dificultate: Redusa | Timp: 25 min
Mod de preparare
1. Intr-un castron mai mare, amestecati faina cu praful de copt si zaharul. Faceti o gaura la mijloc. Varsati o jumatate de pahar de lapte rece si doua galbenusuri de ou. Amestecati usurel cu o spatula de lemn. Adaugati pe rand restul de lapte, apoi untul topit. Amestecati, pentru a obtine un aluat moale, neted si omogen. Incorporati romul, apoi albusurile batute spuma. 2. Incalziti cuptorul. Ungeti cu unt o forma de ceramica sau de Jena. Taiati perele in patru. Curatati-le de coaja si de seminte. Taiati-le in lamele groase. 3. Turnati cateva linguri de aluat pe fundul formei, ca sa formeze un strat cam de 1/2 grosime. Bagati forma la cuptor 3-4 minute, cat sa se solidifice aluatul. Scoateti-o afara, dispuneti deasupra feliile de para, apoi turnati peste ele restul de aluat. 4. Bagati la cuptor prajitura vreme de 40 de minute. Scoateti-o cand e bine aurita si pudrati-o cu zahar vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafutis cu pere" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful
2 voturi
0 comentarii
50 min
Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta
15 voturi
2 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate