autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Clafutis cu pere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
125 g faina, , 125 g zahar pudra, , 1/2 pachet praf de copt, , 2 oua mari, , 25 ml lapte integral, , 50 g unt + 20 g unt pentru uns forma,, 600 g pere, , 2 lingurite de rom, , 1 pachetel de zahar vanilat.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Intr-un castron mai mare, amestecati faina cu praful de copt si zaharul. Faceti o gaura la mijloc. Varsati o jumatate de pahar de lapte rece si doua galbenusuri de ou. Amestecati usurel cu o spatula de lemn. Adaugati pe rand restul de lapte, apoi untul topit. Amestecati, pentru a obtine un aluat moale, neted si omogen. Incorporati romul, apoi albusurile batute spuma. 2. Incalziti cuptorul. Ungeti cu unt o forma de ceramica sau de Jena. Taiati perele in patru. Curatati-le de coaja si de seminte. Taiati-le in lamele groase. 3. Turnati cateva linguri de aluat pe fundul formei, ca sa formeze un strat cam de 1/2 grosime. Bagati forma la cuptor 3-4 minute, cat sa se solidifice aluatul. Scoateti-o afara, dispuneti deasupra feliile de para, apoi turnati peste ele restul de aluat. 4. Bagati la cuptor prajitura vreme de 40 de minute. Scoateti-o cand e bine aurita si pudrati-o cu zahar vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafutis cu pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec marmorat

Chec marmorat

Stafidele se pun la hidratat in coniac si rom. Albusurile se bat spuma cu putina zeama de lamaie.

38 voturi    18 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Mere coapte

Mere coapte

Spalam merele si le scobim in mijloc, batem albusurile spuma cu zahar apoi adaugam nucile si scortisoara,

1 vot    2 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • 125 g faina
  • 125 g zahar pudra
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 2 oua mari
  • 25 ml lapte integral
  • 50 g unt + 20 g unt pentru uns forma,
  • 600 g pere
  • 2 lingurite de rom
  • 1 pachetel de zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Crema de lamaie- Lemon Curd