autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

clatite

Autor: gabriela bocan (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gabriela bocan (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 iunie 2008

Ingrediente
2 ouă, 1 cană g făină, 1-1 1/2 căni lapte şi/sau apă minerală (sifon), 1 zahăr vanilat, un praf sare, 25 ml ulei

Dificultate: Medie Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se amestecă cu mixerul, într-un castron, făina şi ouăle. Treptat se adaugă laptele şi sifonul, amestecând continuu. Se adaugă praful de sare şi se amestecă până capătă consistenţa unei smântâni subţiri.
Se încinge o tigaie (dacă aveţi tigaie de teflon o recomand) şi se unge cu ulei. Se toarnă amestecul cu polonicul în tigaie, mişcând-o circular, în aşa fel încât să acoperiţi tot fundul cu un strat cât se poate de subţire şi de uniform.
Se prăjeşte fiecare clătită aproximativ 2 minute pe fiecare parte sau până capătă o culoare aurie. Se servesc fierbinţi sau reci, după preferinţă.
Se pot servi cu:
- cremă de ciocolată şi îngheţată de vanilie,
- banane şi cremă de ciocolată
- gem sau dulceaţă
- miere şi nuci
- brânza de vaci cu stafide, etc
Daca ti-a placut reteta noastra "clatite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clătite pufoase reţetă cu pere

Clătite pufoase reţetă cu pere

Separam albusurile de galbenusuri Galbenusurile le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat. Peste

4 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Clătite pufoase reţetă cu miere si nuci

Clătite pufoase reţetă cu miere si nuci

Pentru inceput, amestecam ingredientele uscate (faina, zahar, sare, praf de copt, jumatate lingurita

1 vot    0 comentarii
50h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2009

    FOARTE BUNE

Dificultate

Medie

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 1 cană g făină
  • 1-1 1/2 căni lapte şi/sau apă minerală (sifon)
  • 1 zahăr vanilat
  • un praf sare
  • 25 ml ulei

Raporteaza reteta

Retete
de gabriela bocan
SUPA DE LEGUME CU PERISOARE DE CURCAN

SUPA DE LEGUME CU PERISOARE DE CURCAN

Se amesteca carnea tocata de curcan,parmezanul,oul,pesmetul,jumatate din patrunjel,sare,putin piper

2 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de carne
spaghete cu ciuperci

spaghete cu ciuperci

Spaghetele se prepara in mod obisnuit. Dupa ce s-au scurs, se pun la foc mic si se adauga untul.

2 voturi    1 comentariu
25 min
Paste si pizza
spaghete cu broccoli

spaghete cu broccoli

Se fierb spaghetele in apa cu sare. Se prajeste putin broccoli in uleiul incins si se adauga ardeii

1 vot    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

FOARTE BUNE

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Crema pasticcera