autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

clatite

Autor: gabriela bocan (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gabriela bocan (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 iunie 2008

Ingrediente
2 ouă, 1 cană g făină, 1-1 1/2 căni lapte şi/sau apă minerală (sifon), 1 zahăr vanilat, un praf sare, 25 ml ulei

Dificultate: Medie Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se amestecă cu mixerul, într-un castron, făina şi ouăle. Treptat se adaugă laptele şi sifonul, amestecând continuu. Se adaugă praful de sare şi se amestecă până capătă consistenţa unei smântâni subţiri.
Se încinge o tigaie (dacă aveţi tigaie de teflon o recomand) şi se unge cu ulei. Se toarnă amestecul cu polonicul în tigaie, mişcând-o circular, în aşa fel încât să acoperiţi tot fundul cu un strat cât se poate de subţire şi de uniform.
Se prăjeşte fiecare clătită aproximativ 2 minute pe fiecare parte sau până capătă o culoare aurie. Se servesc fierbinţi sau reci, după preferinţă.
Se pot servi cu:
- cremă de ciocolată şi îngheţată de vanilie,
- banane şi cremă de ciocolată
- gem sau dulceaţă
- miere şi nuci
- brânza de vaci cu stafide, etc
Daca ti-a placut reteta noastra "clatite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite cu gem la Doubletta

Clatite cu gem la Doubletta

Se bat ouale cu zaharul, zaharul vanilat, sarea. Se adauga apa minerala si apoi faina amestecand

15 voturi    12 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Clatite - aperitiv

Clatite - aperitiv

Se amesteca toate ingredientele. Se prajesc clatitele, mai groase, mai subtiri, cum doriti. Umplutura

3 voturi    10 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2009

    FOARTE BUNE

Dificultate

Medie

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 1 cană g făină
  • 1-1 1/2 căni lapte şi/sau apă minerală (sifon)
  • 1 zahăr vanilat
  • un praf sare
  • 25 ml ulei

Raporteaza reteta

Retete
de gabriela bocan
SUPA DE LEGUME CU PERISOARE DE CURCAN

SUPA DE LEGUME CU PERISOARE DE CURCAN

Se amesteca carnea tocata de curcan,parmezanul,oul,pesmetul,jumatate din patrunjel,sare,putin piper

2 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de carne
spaghete cu ciuperci

spaghete cu ciuperci

Spaghetele se prepara in mod obisnuit. Dupa ce s-au scurs, se pun la foc mic si se adauga untul.

2 voturi    1 comentariu
25 min
Paste si pizza
spaghete cu broccoli

spaghete cu broccoli

Se fierb spaghetele in apa cu sare. Se prajeste putin broccoli in uleiul incins si se adauga ardeii

1 vot    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

FOARTE BUNE

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prăjitură cu lapte de soia si crema de vanilie cu lapte de soia