autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

CLATITE

Autor: MIHAELA BADEA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAELA BADEA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 iulie 2008

Ingrediente
3 oua, faina, cani lapte si/sau apa minerala, zahar vanilat, un praf sare, ulei

Dificultate: Medie Timp: 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca intr-un vas mai mare, faina si ouale. Treptat se adauga laptele sau sifonul, amestecand continuu.
Se adauga praful de sare si se amesteca pana capata consistenta unei smantani subtiri.
Se incinge o tigaie si se unge cu ulei.
Se toarna amestecul cu poloniculsau cu o cana in tigaie, miscand-o circular, in asa fel incat sa acoperiti tot fundul cu un strat cat se poate de subtire si de uniform.
Se prajeste fiecare clatita aproximativ 2 minute pe fiecare parte sau pana capata o culoare aurie. Se servesc fierbinti sau reci, dupa preferinta.
se pot umple cu miere, gem , ciocolata, branza de vaci etc
Daca ti-a placut reteta noastra "CLATITE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite aromate cu diverse umpluturi

Clatite aromate cu diverse umpluturi

Toate ingredientele se omogenizeaza bine si se lasa sa se odihneasca vreo 20-30 min. Apoi intr-o

9 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Clatite cu hrisca

Clatite cu hrisca

Amestecam oualele cu apa minerala, apoi adaugam vanilia, zaharul, coniac/rom si migdalele taiate

0 voturi    0 comentarii
15 min
Mancaruri pentru copii

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihaela76 (Chef de cuisine) , 31 iulie 2008

    Pentru a usura timpul destinat coacerii utilizez doua tigai in acelasi timp.

Dificultate

Medie

Timp

15 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3 oua
  • faina
  • cani lapte si/sau apa minerala
  • zahar vanilat
  • un praf sare
  • ulei

Raporteaza reteta

Fara foto

Mihaela76 (Chef de cuisine)

Pentru a usura timpul destinat coacerii utilizez doua tigai in acelasi timp.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Clatite pufoase cu miere si nuci