autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

CLATITE

Autor: MIHAELA BADEA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAELA BADEA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 iulie 2008

Ingrediente
3 oua, faina, cani lapte si/sau apa minerala, zahar vanilat, un praf sare, ulei

Dificultate: Medie Timp: 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca intr-un vas mai mare, faina si ouale. Treptat se adauga laptele sau sifonul, amestecand continuu.
Se adauga praful de sare si se amesteca pana capata consistenta unei smantani subtiri.
Se incinge o tigaie si se unge cu ulei.
Se toarna amestecul cu poloniculsau cu o cana in tigaie, miscand-o circular, in asa fel incat sa acoperiti tot fundul cu un strat cat se poate de subtire si de uniform.
Se prajeste fiecare clatita aproximativ 2 minute pe fiecare parte sau pana capata o culoare aurie. Se servesc fierbinti sau reci, dupa preferinta.
se pot umple cu miere, gem , ciocolata, branza de vaci etc
Daca ti-a placut reteta noastra "CLATITE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clătite cu branza si sos de smantina dulce

Clătite cu branza si sos de smantina dulce

E marțea clatitelor si normal ca trebuia sa fac si eu citeva clatite.  Clătitele se pot minca

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Clatite de cartofi cu umplutura din piept de pui si/sau creier de porc

Clatite de cartofi cu umplutura din piept de pui si/sau creier de porc

Pentru clatite - se bat bine ouale,apoi adaugam laptele, cartofii (scursi de amidon), faina (cat

7 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihaela76 (Chef de cuisine) , 31 iulie 2008

    Pentru a usura timpul destinat coacerii utilizez doua tigai in acelasi timp.

Dificultate

Medie

Timp

15 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3 oua
  • faina
  • cani lapte si/sau apa minerala
  • zahar vanilat
  • un praf sare
  • ulei

Raporteaza reteta

Fara foto

Mihaela76 (Chef de cuisine)

Pentru a usura timpul destinat coacerii utilizez doua tigai in acelasi timp.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Chec din albusuri