autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

CLATITE

Autor: MIHAELA BADEA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAELA BADEA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 iulie 2008

Ingrediente
3 oua, faina, cani lapte si/sau apa minerala, zahar vanilat, un praf sare, ulei

Dificultate: Medie Timp: 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca intr-un vas mai mare, faina si ouale. Treptat se adauga laptele sau sifonul, amestecand continuu.
Se adauga praful de sare si se amesteca pana capata consistenta unei smantani subtiri.
Se incinge o tigaie si se unge cu ulei.
Se toarna amestecul cu poloniculsau cu o cana in tigaie, miscand-o circular, in asa fel incat sa acoperiti tot fundul cu un strat cat se poate de subtire si de uniform.
Se prajeste fiecare clatita aproximativ 2 minute pe fiecare parte sau pana capata o culoare aurie. Se servesc fierbinti sau reci, dupa preferinta.
se pot umple cu miere, gem , ciocolata, branza de vaci etc
Daca ti-a placut reteta noastra "CLATITE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite cu pere caramelizate

Clatite cu pere caramelizate

Incingem untul intr-o tigaie. Punem perele taiate felii. Le prajim timp de 2-3 min, pana incep sa

9 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Clătite pufoase reţetă din Austria

Clătite pufoase reţetă din Austria

Se mixeaza ouale intregi. Se adauga faina in ploaie, amestecand cu telul. Se adauga laptele si

1 vot    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihaela76 (Chef de cuisine) , 31 iulie 2008

    Pentru a usura timpul destinat coacerii utilizez doua tigai in acelasi timp.

Dificultate

Medie

Timp

15 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3 oua
  • faina
  • cani lapte si/sau apa minerala
  • zahar vanilat
  • un praf sare
  • ulei

Raporteaza reteta

Fara foto

Mihaela76 (Chef de cuisine)

Pentru a usura timpul destinat coacerii utilizez doua tigai in acelasi timp.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Chec pufos cu ciocolata si alune