Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iunie 2009

Ingrediente
Cantitate : 8 portii, Ingrediente, •100 gr faina, •2 oua, •300 ml lapte, •1 lingura unt sau margarina Rama, topit(a, plus pentru prajit), •½ lingurita bicarbonate de sodiu, •un praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

15 voturi

Mod de preparare

1. Amesteca faina cu sarea si bicarbonatul.Fa o roata in centru si adauga ouale, apoi toarna 50 ml lapte si 1 lingura unt/margarina topit(a).Amesteca pana ce toata faina s-a incorporat, apoi bate pana ce obti o pasta fara cocoloase si mai groasa.Apoi adauga treptat laptele, amestecand continuu.Lasa aluatul sa stea 30 minute, dar numai daca doresti, caci nu este neaparat necesar.
2. Prajeste clatitele intr-o tigaie cu putin unt/margarina topit(a), punand cate 1 polonic pentru fiecare clatita. Serveste-le cu diferite umpluturi (gem, branza, ciocolata etc.), alaturi de 1-2 globuri de inghetata, sau daca vrei sa le faci sarate, umple-le cu sunca, cascaval, cremvusti, mustar, ketchup etc.
*eu am pus colorant in aluat pentru a obtine clatite “vesele” cu diferite culori *

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Clatite de mere caramelizate

Clatite de mere caramelizate

Pt.Clatite se amesteca faina cu un varf cutit de sare.Separat se amesteca ouale,uleiul si laptele.Se

10 voturi    8 comentarii
30h
Aluaturi si Foietaje
Clătite pentru începători(La Chandeleur-Întâmpinarea Domnului)

Clătite pentru începători(La Chandeleur-Întâmpinarea Domnului)

Reţeta mea Se cerne făina. Se sparg ouăle, se pune sarea şi iaurtul. Se toarnă treptat apa,

15 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    GHEORGHIU LIVIA , 20 septembrie 2009

    Compozitia este buna dar, daca adaugi si un pahar de apa minerala sau sifon vor iesi nite clatite f. pufoase.Compozitia trebuie sa fie cat mai subtire astfel clatitele vor fi f. fine.

  • doina

    doina (Chef de cuisine) , 18 august 2009

    Imi plac culorile, te gandesti ca daca le mananci vei fi la fel de vesela.

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 06 august 2009

    Bune,bune,buuunnee tare........

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 iulie 2009

      Arata super! Clatitele te salveaza intotdeuna...merg foarte bine atat la aperitiv cat si la desert.. o delicatete!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 13 iulie 2009

      Mi-ai facut pofta,fac si eu.Super arata,felicitari.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 iulie 2009

      ,,Vesele clatite''...imi plac!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Ce aperitiv minunat! Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      O bunatate...

    • Fara foto

      Cuciurean (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009

      Arata foarte frumos si delicios!!!

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

      Ce frumoase retete ai! Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

15 voturi

Ingrediente

  • Cantitate : 8 portii
  • Ingrediente
  • •100 gr faina
  • •2 oua
  • •300 ml lapte
  • •1 lingura unt sau margarina Rama
  • topit(a
  • plus pentru prajit)
  • •½ lingurita bicarbonate de sodiu
  • •un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

GHEORGHIU LIVIA

Compozitia este buna dar, daca adaugi si un pahar de apa minerala sau sifon vor iesi nite clatite f. pufoase.Compozitia trebuie sa fie cat mai subtire astfel clatitele vor fi f. fine.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Guguluf cu ciocolata Guguluf cu ciocolata

Procedam asa : mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat; albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Cornulete fragede cu migdale