autor:

ALINA BANICA

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Clatite

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 mai 2010

Ingrediente
- 2 oua, - 700 ml lapte, - 2 linguri de zahar, - 50 ml ulei, - 1 plic zahar vanilat, - sare, - faina cat cuprinde.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

1. Se pun in vasul de la blender cele 2 oua, zaharul, sarea, laptele si 20 ml ulei. Se amesteca totul foarte bine timp de 1 minut.
2. Se adauga faina treptat, pana aluatul devine de consistenta unei smantani. Se adauga si zaharul vanilat.
3. Tigaia pentru clatite se incinge si se unge cu ulei.
4. Se toarna compozitia pentru o clatita si se lasa timp de 2-3 min la foc moderat, dupa care se mai intoarce 1 min si pe partea cealalta.
5. Clatitele coapte se aseaza pe un platou unele peste altele si se acopera cu un capac. Astfel ele se inmoaie si devin flexibile.
6. Dupa ce am terminat tot aluatul de copt se mai lasa 10 minute cu capacul pe ele, iar apoi putem trece la umplere.
7. Se pot umple cu gem, dulceata, crema de alune, crema de ciocolata, branza, ciuperci sau cu orice altceva doriti.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite americane cu afine

Clatite americane cu afine

1. Amesteca faina cu praful de copt si putina sare.Bate oul cu laptele, fa o roata in centrul ingredientelor

11 voturi    13 comentarii
35 min
Retete vegetariene
Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    Multumesc pentru aprecieri! Din cate reteta am adunat pentru clatite, sa stiti, ca am gasit, de fapt, o variatiune pe aceeasi tema... Se pot pregati cu apa plata, cu apa acidulata, cu lapte, cu bere, cu iaurt, sau combinatii intre acestea, in diferite cantitati..., dar si cu diverse tipuri de faina, de la cea normala, pana la cea fara gluten... Oricum ies gustoase! Depinde doar de dumneavoastra cum le combinati!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    Sunt tare frumoase.

  • Ionutz

    Ionutz (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    Si eu fac cu apa minerala, deoarece unele persoane sunt alergice la lactoza din lapte. In rest arata super, si eu pun zahar in aluat și nu se lipeste.

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      si eu pun apa minerala.

    • Fara foto

      gheorghiu livia , 09 mai 2010

      zaharul adaugat in compoziti de clatite nu este recomandat deoarece clatita se prinde de tigaie

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      Tare fain arata clatitele tale ! Eu le fac cu apa minerala. Mi se par mai pufoase....

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Delicioase!.....si cam la fel fac si eu compozitia, cu lapte si fara apa :)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Foarte frumoase, delicioase. Vin si eu cu ale mele.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Clatitele tale ce sa zic ,delicioaseeee....si eu fac compozitia in blendea,iese mai usor.

    • elenita

      elenita (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      delicioase

    • Fara foto

      alinabanica , 05 mai 2010

      Da! Eu il fac foarte des...fata mea imi cere cel putin o data pe saptamana "cachite"...si nu pot sa o refuz...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      Un desert bun mereu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      Tare delicioase mai sunt...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • - 2 oua
  • - 700 ml lapte
  • - 2 linguri de zahar
  • - 50 ml ulei
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - sare
  • - faina cat cuprinde.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

2 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Multumesc pentru aprecieri! Din cate reteta am adunat pentru clatite, sa stiti, ca am gasit, de fapt, o variatiune pe aceeasi tema... Se pot pregati cu apa plata, cu apa acidulata, cu lapte, cu bere, cu iaurt, sau combinatii intre acestea, in diferite cantitati..., dar si cu diverse tipuri de faina, de la cea normala, pana la cea fara gluten... Oricum ies gustoase! Depinde doar de dumneavoastra cum le combinati!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
RULADA DE BISCUITI(un fel de salam de biscuiti)