autor:

Anca Bunea

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Clatite

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 iulie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 iulie 2014

Ingrediente
3 oua, 300 g faina simpla, 300 ml lapte, 300 ml apa minerala, 2 linguri zahar, 3 linguri unt topit si racit, 1 praf sare, coaja rasa de lamaie/ portocala/ zahar vanilat/ esente/ ghimbir, ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se mixeaza ouale cu praful de sare. Se adauga faina si zaharul si se mixeaza in continuare. Se adauga treptat laptele (l-am folosit la temperatura camerei), apa minerala si untul topit.



La final se aromatizeaza dupa preferinta cu coaja de citrice/ esente, etc. Intr-o tigaie unsa cu putin ulei se toarna un polonic din compozitia de mai sus si se intinde uniform in tigaie. Dupa ce clatita s-a copt, se intoarce cu ajutorul unei palete si se lasa la copt inca putin.



Se scoate clatita pe o farfurie si se continua cu restul compozitiei. Se pot umple cu gem/ dulceata, crema de ciocolata/ vanilie, branza cu stafide, miere sau orice va place.



Cantitatea de lichid poate varia in functie de cum preferati sa fie clatitele, mai subtiri sau mai groase. Trebuie sa mai tineti cont si de faptul ca pe masura ce incepeti sa coaceti clatitele aluatul se mai ingroasa asa ca il mai puteti subtia cu putin lichid din cand in cand.



Iar pentru varianta de post, scoateti din ingrediente oul si untul si inlocuiti laptele cu aceeasi cantitate de apa minerala/ suc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Clatite Umplute

Clatite Umplute

Se pregatesc clatitele din oua, faina, lapte sau sifon. Clatitele trebuiesc sa fie facute bine pe

14 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Clatite cu branza de vaci, smantana si marar

Clatite cu branza de vaci, smantana si marar

Se bat ouale bine, se amesteca cu laptele si sarea si se adauga treptat faina amestecand continuu

4 voturi    2 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 3 oua
  • 300 g faina simpla
  • 300 ml lapte
  • 300 ml apa minerala
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri unt topit si racit
  • 1 praf sare
  • coaja rasa de lamaie/ portocala/ zahar vanilat/ esente/ ghimbir
  • ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

41 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

10 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Briosele cu nuca Briosele cu nuca

Se separa albusul de galbenus si se bate spuma. Se adauga zaharul. Se amesteca galbenusurile cu ulei. Se incorporeaza galbenusul cu

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine