1-Intr-un castron mai mare se separa albusurile de galbenusuri (acestea se pun intr-o farfurie adanca si se freaca putin cu sarea si coaja de lamaie rasa).
2-Se bat albusurile impreuna cu zaharul o spuma mai moale; nu trebuie sa fie tare ca cea pentru chec spre exemplu; se bate cu telul pana ce se topeste zaharul.
3-Peste spuma de albusuri se pune laptele si apoi galbenusurile si se amesteca pana ce se omogenizeaza compozitia.
4-Se adauga faina cat cuprinde pana ce obtinem o compozitie cremoasa, dar nu foarte groasa, cat sa curga lejer din polonic.
5-Se toarna ulei in tigaie se lasa sa se incinga bine dupa care se scurge surplusul pana ce ramane tigaia doar unsa cu ulei. Se ia cu polonicul din compozitia obtinuta si se coc clatitele pe o parte si pe cealalta pana ce devin aurii. Se pot umple cu ce doriti, eu le-am umplut cu gem de caise.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii