autor:

valentina ionita

» » , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Aperitive

CLATITE APERITIV

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Ingrediente
100 g faina, 100 ml apa minerala, un praf de sare, , Daca nu este post puteti adauga un ou si lapte., , Pentru umplutura puteti folosi :, sunca,cascaval,branza cu sare,branza dulce,carne tocata calita cu ceapa si condimente

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

28 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron puneti faina,adaugati apa treptat,treptat pentru a evita formarea cocoloaselor,praful de sare,si se amesteca bine pana se obtine o compozitie care seamana cu o smantana mai subtire.Se coc intr-o tigaie care sa nu lipeasca.Tigaia se unge cu ulei dupa fiecare clatita.
Clatitele le puteti umple cu felii de branza,felii de cascaval,felii de sunca,separat sau combinate ,carne tocata cu ceapa calita si condimente.Le rulati bine cu capetele in interior,le dati prin pesmet,prin ou batut si din nou prin pesmet si se prajesc in ulei incins pe ambele parti.
Daca este post se dau numai prin pesmet si se prajesc in ulei incins.
Este un aperitiv deosebit de atragator si foarte gustos.Se poate servi si cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "CLATITE APERITIV" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Clatite cu branza (aperitiv sau desert)

Clatite cu branza (aperitiv sau desert)

Preparati aluatul de clatite astfel: puneti faina intr-un castron, ouale, putina sare, 3 linguri

12 voturi    3 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza
Clătite aperitiv cu sfeclă roșie, ciuperci brune și cremă de Gorgonzola

Clătite aperitiv cu sfeclă roșie, ciuperci brune și cremă de Gorgonzola

După ce am fiert și am răcit sfecla roșie, am tăiat-o și am pus-o într-un vas împreună cu

4 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 4 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    Am facut si eu reteta asta. Sunt delicioase. Nu le-am prajit in tigaie ci la cuptor. Am incins cuptorul si tava unsa cu unt.Am scos tava din cuptor, am asezat clatitele TRECUTE PRIN OU SI PESMET si am dat la cuptor. Dupa cateva mnute le-am intors. E drept ca a durat ceva mai mult, dar au iesit toate uniforme si odata. FOARTE BUNE!

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine):

    Eu fac acest aperitiv ca si Sidy dar ficateii ii tai marunt (am sa schimb si eu si voi toca ficateii). Nu prajesc clatitele ci le pun in vas termorezistent la cuptor. Pun la urma smintina sau, de la inceput torn sos alb deasupra si apoi dau la cuptor.

  • Fara foto

    Petruta Tenescu (Chef de cuisine):

    Eu ador clatitele cu orice si am incercat aceasta reteta. Am combinat ingredientele si la final am adaugat deasupra smantana. Au fost delicioase.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine):

      Eu le umplu de obicei cu ciuperci si ficatei de pui date prin masina de macinat, condimentate dupa gust apoi amestecate cu un ou crud si cu frunze de patrunjel verde tocate. Daca nu vrem sa le prajim in ulei , se pot aseza intr-un vas Yena dupa ce au fost umplute . Peste ele punem smantana si cascaval razuit si le dam la cuptor...

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Va multumesc...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Si eu pregatesc aceste clatite folosind ca umplutura inspiratia de moment.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

    Va multumesc mult...

    • Fara foto

      ally , 03 septembrie 2009

      Cam cat timp le tii la cuptor?Se pot pregati inainte,adica sunt la fel de gustoase daca le reincalzesc? Reteta suna minunat si tare as vrea sa o incerc.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iulie 2009

      Multumesc tuturor pentru aprecieri si pentru increderea acordata.Ma bucur din suflet ca v-au placut...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 iulie 2009

      Interesanta reteta.Imi place cum arata.Felicitari!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

      Interesant si cred ca foarte gustos.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

28 voturi

Ingrediente

  • 100 g faina
  • 100 ml apa minerala
  • un praf de sare
  • Daca nu este post puteti adauga un ou si lapte.
  • Pentru umplutura puteti folosi :
  • sunca,cascaval,branza cu sare,branza dulce,carne tocata calita cu ceapa si condimente

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Va multumesc...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada cu carne tocata si ciuperci