autor:

vera

» » Aperitive

Clatite - aperitiv

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2009

Ingrediente
- aluat, -100g faina, -3oua, -un varf cutit sare, -3ooml lapte, -30g unt topit, -nucsoara macinata, , umplutura: 20g unt, 200g smantina, 150g gorgonzolla, un pumn miez de nuca faramitate, 2 linguri parmezan, -o lingurita de miere pt ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele. Se prajesc clatitele, mai groase, mai subtiri, cum doriti.



Umplutura o pregatiti asa: topiti untul, cu gorgonzolla, la foc mic, pina se incorporeaza bine unul cu altul, se adaua smantana, se amesteca bine, se ia de pe foc, se adauga nucile faramitate, parmezanul.



Cu acesta cmpozitie am umput clatitele pe care le-am legat cu un fir de ata mai groasa. Le introduceti la cuptor cam 5 min, iar cand le serviti puteti pune deasupra un fir de miere. Sunt delicioase, iar gorgonzolla o puteti inlocui cu orice tip de branza!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite - aperitiv" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Clatite cu branza (aperitiv sau desert)

Clatite cu branza (aperitiv sau desert)

Preparati aluatul de clatite astfel: puneti faina intr-un castron, ouale, putina sare, 3 linguri

13 voturi    3 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza
Clătite aperitiv cu sfeclă roșie, ciuperci brune și cremă de Gorgonzola

Clătite aperitiv cu sfeclă roșie, ciuperci brune și cremă de Gorgonzola

După ce am fiert și am răcit sfecla roșie, am tăiat-o și am pus-o într-un vas împreună cu

6 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

    Minunate!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

    Am mai trecut pe aici si ca si atunci, gasesc ca sunt minunate.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2009

    Foarte bune!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2009

      O bunatate...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 30 iulie 2009

      Sidy, dupa ce le-ai copt, ata se poate scoate, in modul acesta nu se vor desface in timpul coacerii!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009

      Superba prezentarea,parca ar fi niste pungulite, un design foarte atractiv . Felicitari pentru prezentare.Fiecare este liber sa faca cum doreste si apoi nu toate gusturile place la toata lumea,mie personal imi plac.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009

      Si eu le preper cu fel de fel de umpluturi, ca aperitive calde sau reci( creier, ciuperci)Dar nu le leg cu ata !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 10 iulie 2009

      Arata bine!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Imi lace ideea cu saculeti.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

      Clatitele sunt gustoase atat ca aperitiv cat si ca desert.Imi place reteta ta...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • - aluat
  • -100g faina
  • -3oua
  • -un varf cutit sare
  • -3ooml lapte
  • -30g unt topit
  • -nucsoara macinata
  • umplutura: 20g unt
  • 200g smantina
  • 150g gorgonzolla
  • un pumn miez de nuca faramitate
  • 2 linguri parmezan
  • -o lingurita de miere pt ornat

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti

47 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

mihaela cecilia (Chef de cuisine)

Minunate!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza sarata si vanata Pateuri cu branza sarata si vanata

Aluatul il scoatem de cu seara in frigider sa se dezghete. Umplutura- intr-un bol amestecam bine branzeturile, adaugam vanata si usturoiul

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Sufleu de cascaval