Se face un aluat de clatite din 2 oua, un litru de apa, un praf de sare, faina si 3 linguri de ulei. se coc clatitele si se acopera cu un prosop de bucatarie sa nu se raceasca. separat, se amesteca telemeaua rasa sau zdrobita cu furculita, in functie de cat de tare este cu mararul si ceapa verde tocate marunt. Ciupercile si ceapa uscata se toaca marunt si se calesc impreuna.
Se umplu apoi clatitele cu fiecare dintre aceste amestecuri, si se pliaza sub forma de plicuri, astfel incat umplutura sa nu iasa din clatita (cu capetele clatitei in interior). Se sparg doua oua si se bat cu un praf de sare si se da fiecare clatita prin ou, dupa care se prajeste in ulei incins.
Pofta buna! Eu le-am servit ca atare, cu niste cartofi prajiti aseara cand le-am facut. Sunt foarte bune si reci, cu smantana. Cat despre umplutura lor, cred ca tine mai mult de imaginatie si ca puteti folosi tot ce doriti.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii