autor:

pusikmea

» » Dulciuri diverse

Clatite banatene

Autor: pusikmea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: pusikmea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2010

Ingrediente
* 5 oua, * faina, * zahar, * zahar vanilat, * 300 gr branza proapspata, * 200 ml smantana, * ulei, * apa pt clatite

Dificultate: Medie Timp: 40 min

9 voturi

Mod de preparare

din 2 oua, faina , o lingura de zahar se fac 6 clatite.

Branza se amesteca cu un ou ,zahar si zahar vanilat dupa gust., cu aceasta compozitie umplem clatitele.

batem 3 galbenusuri impreuna cu 3 linguri de zahar, zahar vanilat si smantana. amestecul rezultat se toarna peste clatite puse una langa alta intr-un vaz uns cu ulei ( in cazul meu )

Albusurile ramase se bat spuma cu 2-3 linguri de zahar.


bezeaua se pune deasupra, peste clatitele innecate in sos si se baga la cuptor pt. aproximativ 20 minute

preincalziti cuptorul si lasati-l usor intredeschis cat timp sunt clatitele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite banatene" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite Banatene

Clatite Banatene

Se prepara clatitele dupa metoda clasica,nici nu e cazul sa mai scriu modul de preparare,toata lumea

36 voturi    10 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Clãtite bãnãtene

Clãtite bãnãtene

Reteta apartine Laurei Laurentiu, si cum sunt si eu bãnãteancã am testat-o si o recomand, deliciu

7 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine):

    Am pregatit aceste clatite saptamana trecuta si sunt intradevar o minunatie si ca aspect si ca gust . Recomand tuturor a le incerca pentru ca nu o sa fiti dezamagiti.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

    Cred ca sunt tare bune!

  • pusikmea

    pusikmea (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

    multumesc nadia maria, ma bucur ca ti-au placut, chiar o sa mai fac si eu zilele ca tot mi-ai adus aminte de ele. :*

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

    O bunatate!

    • pusikmea

      pusikmea (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

      va multumesc tare mult, intr-adevar sunt delicioase, eu as manca non-stop:D

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

      Foarte bune; eu cand am marar verde , pun putin taiat marunt in umplatura de branza, ii da un plus de aroma.

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      Imi plac ingredientele..deci prin urmare ma va incanta si ce va iesi din ele ! Felicitari.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      Foarte bun.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Delicioase

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      buneeeeee

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

9 voturi

Ingrediente

  • * 5 oua
  • * faina
  • * zahar
  • * zahar vanilat
  • * 300 gr branza proapspata
  • * 200 ml smantana
  • * ulei
  • * apa pt clatite

Raporteaza reteta

Retete
de pusikmea
Cartofi umpluti cu carnaciori

Cartofi umpluti cu carnaciori

se spala cartofii bine, si se pun la fiert in coaja, nu-i lasam sa fiarba forte mult, ci doar cat

3 voturi    4 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Chiftelute de cartofi cu branza

Chiftelute de cartofi cu branza

se pun cartofii si morcovii la fiert, dupa ce au fiert ii curatam si ii zdrobim cu furculita, atat

11 voturi    20 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Cartofi acordeon

Cartofi acordeon

se spala cartofii, se taie feliute, in asa fel incat sa ramana prinsi, iar intre feliute se pune

10 voturi    11 comentarii
45 min
Aperitive

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Cred ca sunt tare bune!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Crema de zahar ars in cupe de mar