autor:

Truedelights

» » Aperitive

Clatite brasovene

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 noiembrie 2010

Ingrediente
Aluat:, 3 oua, 500 ml lapte, sare, 300 g faina ( pentru 14-15 clatite), Coaja:, 3 oua, 200 g pesmet, Umplutura:, 500 g carne de pui, 500 g ciuperci, 1 ceapa, 2 oua, 1 lingura faina, 1 pahar lapte, 2 linguri ulei(untura), sare, piper, paprica, cimbru uscat- dupa chef

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

33 voturi

Mod de preparare

"Ardealul e o lume generoasa ,din totdeauna nehotarata intre rasarit si apus" . Din aceasta lume ne aduce Radu Anton Roman minunata reteta de clatite brasovene. O mixtura saseasco-romaneasca, o mancare foarte speciala, gustoasa si " temeinica" .

Umplutura:
Ceapa, ciupercile si carnea se trec prin masina de tocat ( sa fie cat mai simplu ;) Se incinge uleiul sau untura si se pun toate la calit. Faina se desface in lapte rece si se bate cu ouale. Cand s-au inmuiat si s-au rumenit usor ceapa, carnea si ciupercile ,se adauga sosul cu lapte si ou, cimbru, piper, paprica, sare. Se amesteca bine si se mai lasa sa fiarba cateva minute pana cand amestecul se ingroasa.

Clatitele:
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se prajesc clatitele care trebuie sa fie un pic mai groase si mai mari, sa incapa umplutura si sa se poata inchide la capete.

Umplerea:
Clatitele calde se umplu cu amestecul pregatit si se ruleaza ,infundand capetele. Se trec prin ou, apoi prin pesmet si se pun la prajit pana se coloreaza pesmetul si se formeaza coaja- "partea de originalitate a brasovencei" .Se scot pe hartie absorbanta .Se aseaza pe platou si apoi "va curge sosul in valuri" , care sos poate fi de rosii sau de smantana- dupa cum preferi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite brasovene" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Clatite brasovene cu ficatei de pui

Clatite brasovene cu ficatei de pui

Se prajesc usor ficateii, in ulei si apoi se lasa la racit , dupa care se toaca marunt. Ceapa

11 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • AnnaM (Chef de cuisine):

    eu am adaugat in umplutura si morcov razuit.au iesit foarte bune

  • Aniela_Marinescu

    Aniela_Marinescu (Chef de cuisine):

    F bune!!! Merita incercate cu siguranta

  • 20 comentarii

  • raluca , 18 aprilie 2015

    e o mancare traditionala georgiana

  • Gheorghe Constantin , 01 aprilie 2015

    Defapt sunt doar clatite pane!!

  • Sorina Elena Farcas , 30 ianuarie 2015

    Totul este prăjit iar clătitele chiar de două ori!

    • Dragos Drago , 30 ianuarie 2015

      daca faci doua?

    • Hristea Maria , 25 ianuarie 2015

      multumesc pt sfat

    • Mihaela Panait Moraru , 24 ianuarie 2015

      umplutura se poate inabusi cu putina grasime , iar clatitele umplute se pot baga la cuptor, cu sosul de smantana sau de rosii deasupra

    • Larisa Ladu , 03 august 2014

      nu cred ca atat de mult prajit face bine la ....ficat.intii prajesti clatitele,apoi prajesti carneacu ciuperci etc si inca o data umpli clatitele si se prajesc. cam multa prajeala

    • ioska

      ioska (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2014

      Roibu Valeriu : 30 de min cand ai facute clatitele .....:)

    • Veronica Musat , 12 ianuarie 2014

      Sunt minunate,voi incerca si eu

    • Roibu Valeriu , 12 ianuarie 2014

      Timpul de preparare 30 min? imposibil!

    • Lyda Pich , 19 octombrie 2013

      Totul este prăjit iar clătitele chiar de două ori!

    • Sanda Bura , 18 octombrie 2013

      sunt foarte bune

    • Mihaela Ilie , 01 octombrie 2013

      Totul este prăjit iar clătitele chiar de două ori!

    • Roger Thijs , 30 septembrie 2013

      Totul este prăjit iar clătitele chiar de două ori!

    • Mihaela Ilie , 30 septembrie 2013

      sunt o bomba calorica!!!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2010

      Ce sa mai spun?o bunatate.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2010

      O bunatate care nu poate fi refuzata...yumi,yumi.*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2010

      Absolut delicioase!!! Felicitãri :)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2010

      Foarte fine si apetisante!*****

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2010

      Frumoase si delicioase.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

33 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 3 oua
  • 500 ml lapte
  • sare
  • 300 g faina ( pentru 14-15 clatite)
  • Coaja:
  • 3 oua
  • 200 g pesmet
  • Umplutura:
  • 500 g carne de pui
  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 1 lingura faina
  • 1 pahar lapte
  • 2 linguri ulei(untura)
  • sare
  • piper
  • paprica
  • cimbru uscat- dupa chef

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Rata pe varza

Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

12 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

17 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

raluca

e o mancare traditionala georgiana

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Chiftele