autor:

Truedelights

» » Aperitive

Clatite brasovene

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 noiembrie 2010

Ingrediente
Aluat:, 3 oua, 500 ml lapte, sare, 300 g faina ( pentru 14-15 clatite), Coaja:, 3 oua, 200 g pesmet, Umplutura:, 500 g carne de pui, 500 g ciuperci, 1 ceapa, 2 oua, 1 lingura faina, 1 pahar lapte, 2 linguri ulei(untura), sare, piper, paprica, cimbru uscat- dupa chef

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

33 voturi

Mod de preparare

"Ardealul e o lume generoasa ,din totdeauna nehotarata intre rasarit si apus" . Din aceasta lume ne aduce Radu Anton Roman minunata reteta de clatite brasovene. O mixtura saseasco-romaneasca, o mancare foarte speciala, gustoasa si " temeinica" .

Umplutura:
Ceapa, ciupercile si carnea se trec prin masina de tocat ( sa fie cat mai simplu ;) Se incinge uleiul sau untura si se pun toate la calit. Faina se desface in lapte rece si se bate cu ouale. Cand s-au inmuiat si s-au rumenit usor ceapa, carnea si ciupercile ,se adauga sosul cu lapte si ou, cimbru, piper, paprica, sare. Se amesteca bine si se mai lasa sa fiarba cateva minute pana cand amestecul se ingroasa.

Clatitele:
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se prajesc clatitele care trebuie sa fie un pic mai groase si mai mari, sa incapa umplutura si sa se poata inchide la capete.

Umplerea:
Clatitele calde se umplu cu amestecul pregatit si se ruleaza ,infundand capetele. Se trec prin ou, apoi prin pesmet si se pun la prajit pana se coloreaza pesmetul si se formeaza coaja- "partea de originalitate a brasovencei" .Se scot pe hartie absorbanta .Se aseaza pe platou si apoi "va curge sosul in valuri" , care sos poate fi de rosii sau de smantana- dupa cum preferi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite brasovene" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Clatite brasovene cu ficatei de pui

Clatite brasovene cu ficatei de pui

Se prajesc usor ficateii, in ulei si apoi se lasa la racit , dupa care se toaca marunt. Ceapa

11 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu carne
Rulada aperitiv Kaprice

Rulada aperitiv Kaprice

Se face un blat de tort din ingredientele prezentate la coca: se bat spuma cele sase albusuri, se

29 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    AnnaM (Chef de cuisine):

    eu am adaugat in umplutura si morcov razuit.au iesit foarte bune

  • Aniela_Marinescu

    Aniela_Marinescu (Chef de cuisine):

    F bune!!! Merita incercate cu siguranta

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    raluca , 18 aprilie 2015

    e o mancare traditionala georgiana

  • Fara foto

    Gheorghe Constantin , 01 aprilie 2015

    Defapt sunt doar clatite pane!!

  • Fara foto

    Sorina Elena Farcas , 30 ianuarie 2015

    Totul este prăjit iar clătitele chiar de două ori!

    • Fara foto

      Dragos Drago , 30 ianuarie 2015

      daca faci doua?

    • Fara foto

      Hristea Maria , 25 ianuarie 2015

      multumesc pt sfat

    • Fara foto

      Mihaela Panait Moraru , 24 ianuarie 2015

      umplutura se poate inabusi cu putina grasime , iar clatitele umplute se pot baga la cuptor, cu sosul de smantana sau de rosii deasupra

    • Fara foto

      Larisa Ladu , 03 august 2014

      nu cred ca atat de mult prajit face bine la ....ficat.intii prajesti clatitele,apoi prajesti carneacu ciuperci etc si inca o data umpli clatitele si se prajesc. cam multa prajeala

    • ioska

      ioska (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2014

      Roibu Valeriu : 30 de min cand ai facute clatitele .....:)

    • Fara foto

      Veronica Musat , 12 ianuarie 2014

      Sunt minunate,voi incerca si eu

    • Fara foto

      Roibu Valeriu , 12 ianuarie 2014

      Timpul de preparare 30 min? imposibil!

    • Fara foto

      Lyda Pich , 19 octombrie 2013

      Totul este prăjit iar clătitele chiar de două ori!

    • Fara foto

      Sanda Bura , 18 octombrie 2013

      sunt foarte bune

    • Fara foto

      Mihaela Ilie , 01 octombrie 2013

      Totul este prăjit iar clătitele chiar de două ori!

    • Fara foto

      Roger Thijs , 30 septembrie 2013

      Totul este prăjit iar clătitele chiar de două ori!

    • Fara foto

      Mihaela Ilie , 30 septembrie 2013

      sunt o bomba calorica!!!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2010

      Ce sa mai spun?o bunatate.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2010

      O bunatate care nu poate fi refuzata...yumi,yumi.*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2010

      Absolut delicioase!!! Felicitãri :)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2010

      Foarte fine si apetisante!*****

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2010

      Frumoase si delicioase.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

33 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 3 oua
  • 500 ml lapte
  • sare
  • 300 g faina ( pentru 14-15 clatite)
  • Coaja:
  • 3 oua
  • 200 g pesmet
  • Umplutura:
  • 500 g carne de pui
  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 1 lingura faina
  • 1 pahar lapte
  • 2 linguri ulei(untura)
  • sare
  • piper
  • paprica
  • cimbru uscat- dupa chef

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Ratza pe varza

Ratza pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

10 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

14 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

raluca

e o mancare traditionala georgiana

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu cas si sunca