Reteta postata pe: 25 august 2009
Ingrediente
500 gr faina., 2 oua., 2 lingurite praf de copt., 200 ml lapte batut., 300 ml lapte dulce., 60 ml unt topit(si pentru ingrediente si pentru prajit)., 2 linguri de zahar brun din trestie de zahar., 1 lingura ulei de nuca., 1 lingura de frisca lichida Hulala., 1 lingurita bicarbonat., 1 lingurita vanilie lichida(Vanille Bourbon Dr.Oetker)., 1 sticluta Schokoladen Sauce., 1 sticluta Caramel Sauce., 200 gr afine de padure.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Vom amesteca mai intai,ingredientele uscate: faina,praful de copt,bicarbonatul,zaharul brun din trestie de zahar,sare,toate intr-un bol.In alt bol vom amesteca urmatoarele ingrediente:ouale batute spuma,laptele batut,laptele dulce,3 linguri unt topit(untul se topeste si se amesteca cu celelalte ingrediente la temperatura camerei),1 lingura ulei de nuca,1 lingura frisca lichida Hulala si vanilia lichida.Combini cele doua compozitii,uscate si lichide cu mare grija doar pana se incorporeaza nu prea mult.Incingem putin unt intr-o tigaie de teflon,apoi cu un polonic mic adaugam compozitia in tigaie,unde avem cate 1/2 lingurita de unt topit le rumenim si pe o parte si pe alta,intorcandu-le cu o paleta.Cand sunt gata le servim cu sos de Caramel sau Schokoladen si le ornam cu afine de padure,fiecare dupa gustul dorit.Le putem servi si cu o lingura de frisca si cu cateva picaturi de miere de albine,sau cu sirop de artar.Pofta buna !!!
Czompa (Chef de cuisine) , 30 august 2009
Gustoase!
flori de piatra (Chef de cuisine) , 27 august 2009
Arata super..
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 27 august 2009
Clatitele sunt foarte bune.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 august 2009
Arata grozav...
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 august 2009
Super! O sa fac si eu reteta asta cat de curand.