autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Clatite cu branza

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 ianuarie 2013

Ingrediente
430 gr branza de vaci mai cremoasa, 1 1/2 cana lapte, 1 lingura unt, 6 linguri zahar, 4 oua, 1 praf de copt, 8-9 linguri faina, 1 lingurita extract de vanilie, coaja rasa de la o lamaie, dulceata sau zahar pudra pentru servit

Dificultate: Medie Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam spuma galbenusurile impreuna cu zaharul.
Punem branza intr-un bol, peste untul si mixam usor.
Adaugam cate putin din galbenusurile batute si invartim cu mixerul pana branza devine cremoasa.
Incorporam laptele, putin cate putin, apoi praful de copt.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi cu o paleta de lemn le amestecam cu branza.
Aromatizam cu extractul de vanilie si coaja rasa de lamaie.
La sfarsit turnam si faina treptat.
Dam 15 minute compozitia la frigider.
Ungem o tigaie cu ulei si o punem la incins.
Cu un polonica punem cate putina compozitie in tigaie si o intindem cu o lingura de lemn (eu am intins cu o lingura de lemn pentru ca este putin grosuta compozitia si sa nu iese prea groase clatitele ca nu se coc cum trebuie).
Cu o paletam le intoarcem usor (aveti grija ca sunt fragede si sa nu se rupa).
Le lasam sa se rumeneasca si pe cealalta parte si le scoatem pe un platou.
Servim fie presarate cu zahar pudra, fie cu dulceata (noi am servit cu dulceata de capsuni).
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
budinca de clatite cu branza

budinca de clatite cu branza

Se bat ouale, se amesteca cu sarea, sifonul, faina, apoi laptele, la fel ca pt clatite. Se prajesc

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Budinci
Clatite cu branza si dulceata

Clatite cu branza si dulceata

Se prepara o compozitie de consistenta unei smantani subtiri din faina, lapte, oua, ulei, zahar,

1 vot    3 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • 430 gr branza de vaci mai cremoasa
  • 1 1/2 cana lapte
  • 1 lingura unt
  • 6 linguri zahar
  • 4 oua
  • 1 praf de copt
  • 8-9 linguri faina
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • dulceata sau zahar pudra pentru servit

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Budinca de lapte cu Agar agar Budinca de lapte cu Agar agar

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
Ciocolata de casa Ciocolata de casa

Intr-o craticioara se pune zaharul si apa si se fierbe pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca pana

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Tarta flan cu fructe