Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam spuma galbenusurile impreuna cu zaharul.
Punem branza intr-un bol, peste untul si mixam usor.
Adaugam cate putin din galbenusurile batute si invartim cu mixerul pana branza devine cremoasa.
Incorporam laptele, putin cate putin, apoi praful de copt.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi cu o paleta de lemn le amestecam cu branza.
Aromatizam cu extractul de vanilie si coaja rasa de lamaie.
La sfarsit turnam si faina treptat.
Dam 15 minute compozitia la frigider.
Ungem o tigaie cu ulei si o punem la incins.
Cu un polonica punem cate putina compozitie in tigaie si o intindem cu o lingura de lemn (eu am intins cu o lingura de lemn pentru ca este putin grosuta compozitia si sa nu iese prea groase clatitele ca nu se coc cum trebuie).
Cu o paletam le intoarcem usor (aveti grija ca sunt fragede si sa nu se rupa).
Le lasam sa se rumeneasca si pe cealalta parte si le scoatem pe un platou.
Servim fie presarate cu zahar pudra, fie cu dulceata (noi am servit cu dulceata de capsuni).
Pofta buna!
Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasaIncearca reteta simpla de tocinei de cartofi, usor de preparat, crocanti si deliciosi. Cu doar cateva ingrediente economice...
Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economiciRasfata-ti familia cu o portie de peste cu roșii și usturoi la cuptor. Pregateste simplu si rapid pentru cei dragi o masa...
Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoareRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii