Piureul de coacaze/mere:
Se pun pe foc zaharul si fructele, se leaga un piure consistent.
Se imparte branza in doua si se amesteca fiecare parte cu cate un piure, de mere si de coacaze. Nu amestecati de la inceput tot piureul, sa nu se subtieze prea mult compozitia.
Se vor umple patru clatite cu compozitia de branza cu coacaze, iar celelalte patru cu compozitia de branza cu mere.
Caramelul se prepara astfel: Se topeste zaharul intr-o craticioara, pe foc mic, se stinge cu unt si smantana, pana se leaga un sos cremos.Se poate renunta la unt,depinde de cat de grasa e smantana.
Se monteaza pe o farfurie cate doua clatite, una cu coacaze, una cu mere, se toarna pe deasupra piure de coacaze, si caramel. Eu am suplimentat si cu cate o cupa de inghetata, asa, de rasfat...
Pentru o reteta mai rapida si mai simpla se pot folosi doua tipuri de gem, dulceata, dupa gust. Eu am ales aceasta varianta deoarece aveam fructele in congelator.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii