autor:

Lili

» » Dulciuri diverse

Clatite cu branza dulce

Autor: Lili (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lili (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 martie 2011

Ingrediente
Pentru 4 persoane:, 8 clatite, Umplutura:, 500 g branza proaspata de vaci, piureul de coacaze:, 200 g coacaze, 100 g zahar tos, piureul de mere:, 200 g mere rase, 50 g zahar tos, (optional)Caramel:, 100 g zahar, 25 g unt, 150 ml smantana dulce(frisca lichida)+/-

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Piureul de coacaze/mere:
Se pun pe foc zaharul si fructele, se leaga un piure consistent.
Se imparte branza in doua si se amesteca fiecare parte cu cate un piure, de mere si de coacaze. Nu amestecati de la inceput tot piureul, sa nu se subtieze prea mult compozitia.
Se vor umple patru clatite cu compozitia de branza cu coacaze, iar celelalte patru cu compozitia de branza cu mere.
Caramelul se prepara astfel: Se topeste zaharul intr-o craticioara, pe foc mic, se stinge cu unt si smantana, pana se leaga un sos cremos.Se poate renunta la unt,depinde de cat de grasa e smantana.
Se monteaza pe o farfurie cate doua clatite, una cu coacaze, una cu mere, se toarna pe deasupra piure de coacaze, si caramel. Eu am suplimentat si cu cate o cupa de inghetata, asa, de rasfat...
Pentru o reteta mai rapida si mai simpla se pot folosi doua tipuri de gem, dulceata, dupa gust. Eu am ales aceasta varianta deoarece aveam fructele in congelator.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite cu branza dulce de vaci si fructe de padure

Clatite cu branza dulce de vaci si fructe de padure

Amestecam branza de vaci cu esenta, un ou, untul topit, zaharul vanilat si cel tos, faina si praful

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Clatite cu branza dulce, nuci si dulce de leche

Clatite cu branza dulce, nuci si dulce de leche

Faceti clatitele amestecand ingredientele si obtinand o compozitie de consistenta unei smanatne groase.

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Delicioase!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 29 martie 2011

    Racoritoare...imi plac foarte mult.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 8 clatite
  • Umplutura:
  • 500 g branza proaspata de vaci
  • piureul de coacaze:
  • 200 g coacaze
  • 100 g zahar tos
  • piureul de mere:
  • 200 g mere rase
  • 50 g zahar tos
  • (optional)Caramel:
  • 100 g zahar
  • 25 g unt
  • 150 ml smantana dulce(frisca lichida)+/-

Raporteaza reteta

Retete
de Lili
Chec marmorat

Chec marmorat

Cele doua oua se freaca cu zaharul tos, pana te plictisesti si inca odata pe atat! Apoi se incorporeaza

8 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura  Alexia

Prajitura Alexia

Blat: Primul lucru pe care il facem este sa tapetam doua tavi de chec unse cu ulei. De preferat

34 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Placinta mere(rapida)

Placinta mere(rapida)

Se spala si se taie merele cubulete, se pun impreuna cu zaharul intr-o cratita sa se inmoaie, pe

13 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Delicioase!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Ciambelle- Gogosi italiene Ciambelle- Gogosi italiene

Pentru reusita acestor gogosi italiene, este foarte important sa se respecte modul de pregatire al aluatului si al felului de framantare. In

1 vot    0 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu foi cu zahar ars si crema de frisca si nuca macinata