autor:

Czompa

» » Aperitive

Clatite cu branza la cuptor

Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 octombrie 2009

Ingrediente
Pentru clatite(ingredientele sunt in functie de cate doriti sa faceti):lapte, oua, sare, zahar, putin praf de copt, faina., Pentru umplutura: branza de vaca sau telemea nesarata, smantana., Pentru pus deasupra: smantana si cascaval(optional)

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

26 voturi

Mod de preparare

Se prepara foile de clatite si se pun pe o farfurie.

Branza de vaca se amesteca bine cu 2-3 linguri de smantana si sare sau zahar(in functie de cum le doriti-ca desert sau ca aperitiv). Se pune pe fiecare foaie de clatita cate o lingura de umplutura, se indoaie capetele inauntru si se ruleaza. Intr-un vas termorezistent se pune un strat de smantana, se aseaza clatitele, se stropesc cu smantana si se dau la cuptor 15 minute. Se poate rade si cascaval deasupra sa fie mai "colorate". Eu le-am facut cu branza de vaca dar sarata si n-am mai ras cascaval dar au fost foarte bune. Se servesc calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu branza la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Clatite de branza dulce si stafide imbatate la cuptor(reteta portugheza)

Clatite de branza dulce si stafide imbatate la cuptor(reteta portugheza)

Va dau 2 variante de aluat.Pt.1)Pune faina in vas,fa o gaura in mijloc,pune ouale,laptele,zaharul,sare

12 voturi    12 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu branza de vaci la cuptor

Clatite cu branza de vaci la cuptor

Se face o pasta ontinuta din branza amestecata cu zahar, oua si vanilie. Se umplu foile de clatite

5 voturi    8 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 iulie 2012

    Un aperitiv minunat.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

    Clatitele mele sunt cu branza, insa nu am facut niciodata la cuptor, cred ca au fost delicioase, pe viitor am sa incerc si eu.

  • Adela

    Adela (Chef de cuisine) , 03 august 2010

    tocmai am incercat reteta pt ptima data si a iesit delicios!! si rapid chiar, eu am pregatit-o cu numai 10 clatite.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

      Multumesc Mia, sper sa-ti placa!

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Trebue sa fie bune,sigur o sa le incerc......salvat..votat....

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Foarte gustoase! Ale mele cu gem.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Sunt bune, oricum imi plac.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

      sunt foarte gustoase! Eu pun si oua in compozitia de branza dulce

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      Delicioase

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Un deliciu,mai ales daca sunt stropite si cu smantana.Felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2009

      O bunatate...

    • Fara foto

      Fani R. (Bucatar) , 22 noiembrie 2009

      Interesanta reteta...

    • Fara foto

      Nadia , 18 noiembrie 2009

      Cristina, trebuie sa fie o minunatie cu sos de vanilie!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

      Delicioase, eu le fac cu branza dulce si sos de vanilie.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2009

      Super delicioase...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

26 voturi

Ingrediente

  • Pentru clatite(ingredientele sunt in functie de cate doriti sa faceti):lapte
  • oua
  • sare
  • zahar
  • putin praf de copt
  • faina.
  • Pentru umplutura: branza de vaca sau telemea nesarata
  • smantana.
  • Pentru pus deasupra: smantana si cascaval(optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Czompa
Carnaciori in aluat

Carnaciori in aluat

Se decongeleaza aluatul de foietaj dupa care se intinde intr-o foaie subtire. Se taie carnaciorii

2 voturi    7 comentarii
20 min
Aperitive cu carne
Oua umplute pane

Oua umplute pane

Se fierb 5 oua timp de 10 minute pentru a fi tari. Se curata de coaja si se taie fiecare in 2. Se

3 voturi    8 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Pui umplut

Pui umplut

Se curata bine puiul. Ficatul de pui (crud) se da prin robot sau masina de tocat dupa care se prajeste

1 vot    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Un aperitiv minunat.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Galuste din urda cu sos de rosii