Ingrediente
pentru 10-12 clatite:, 300ml lapte, 300m apa minerala, 300g faina, 2 oua, 2 linguri de zahar, 3 linguri de ulei, 1 varf de cutit de praf de copt, 1plic zahar vanilat, , umplutura de branza:, 600g branza dulce, 2 linguri zahar, 1 ou, 1 plic zahar vanilat, stafide, coaja rasa de lamaie, , sosul de oua si smantana:, 3 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri mari smantana, 1 plic zahar vanilat
Dificultate: Medie | Timp: 2h 30 min
68 voturi
Mod de preparare
Se bat ouale cu zaharul, se adauga faina cernuta si treptat, treptat laptele si apa minerala. Se amesteca bine, bine pana se desfac toate cocoloasele de faina. Se lasa compozitia sa se odihneasca 20-30 de minute, apoi se pune praful de copt, zaharul vanilat si uleiul.
Se coc pe rand clatitele in tigaia bine incinsa.
Pentru umplutura:
Se amesteca branza dulce bine scursa cu zaharul, oul si zaharul vanilat. Se freaca bine cu furculita pana ce compozitia pana devine cremoasa.
Se adauga stafide si coaja rasa de lamaie...eu nu pun din cauza copiilor, lor nu le place.
Se pune 2-3 linguri de umplutura pe fiecare catita si se ruleaza.
Se ia o tava rotunda de 26cm si se unge cu unt sau se tapeaza cu hartie de copt. Se aseaza roata, roata clatitele in tava in forma de spirala.
Se pregateste sosul:
Se bat cu furculita ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se adauga smantana. Se toarna sosul peste clatite si se introduce tava la cuptor la 190 grade C, timp de 30 de minunte.
Pofta buna!
Daniela_Prisacariu (Maestru bucatar) , 08 octombrie 2014
Tentante,sigur le voi prepara cat mai curand
diana , 12 august 2014
smantana normala, Dan Popa
Dan Popa , 11 august 2014
Smantana care se folosește la sos este Smantana lichida pentru Frisca sau o Smantana normala?
Lucia Gheorghe , 12 mai 2014
foarte buna
Eleonora Tanasescu , 17 martie 2014
Pentru cei care sunt vegan ,cu ce putem inlocui tot ce este produs animal???
Aldea Liliana Monica , 28 februarie 2014
votat si bafta Diana !
LUBITA (Chef de cuisine) , 28 februarie 2014
Succes Diana si eu am votat!!
Diana Kintsch , 28 februarie 2014
multumesc dragelor <3
Sidy (Chef de cuisine) , 28 februarie 2014
O minunatie ! Si eu le fac de multe ori !
Toncean Sidonia , 28 februarie 2014
O minunatie ! Si eu le fac de multe ori !
Daiana Vereb , 28 februarie 2014
Categoric pun reteta pe lista lunii martie! Foarte fain!
Iuliana Toth , 28 februarie 2014
Superb :)
Szabo_Ioana (Chef de cuisine) , 28 februarie 2014
Arata minunat , simplu de facut si cu un gust delicat :)
Raul Robi , 28 februarie 2014
(Y)
Liana Toma , 28 februarie 2014
Doamne, cum arata!! Minunat si apetisant!! O sa le fac si eu ;-)
Elena Bite , 28 februarie 2014
Arata minunat!