Pentru clatite:
Se bat ouale cu zaharul, se adauga faina cernuta si treptat, treptat laptele si apa minerala. Se amesteca bine, bine pana se desfac toate cocoloasele de faina. Se lasa compozitia sa se odihneasca 20-30 de minute, apoi se pune praful de copt, zaharul vanilat si uleiul.
Se coc pe rand clatitele in tigaia bine incinsa.
Pentru umplutura:
Se amesteca branza dulce bine scursa cu zaharul, oul si zaharul vanilat. Se freaca bine cu furculita pana ce compozitia pana devine cremoasa.
Se adauga stafide si coaja rasa de lamaie...eu nu pun din cauza copiilor, lor nu le place.
Se pune 2-3 linguri de umplutura pe fiecare catita si se ruleaza.
Se ia o tava rotunda de 26cm si se unge cu unt sau se tapeaza cu hartie de copt. Se aseaza roata, roata clatitele in tava in forma de spirala.
Se pregateste sosul:
Se bat cu furculita ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se adauga smantana. Se toarna sosul peste clatite si se introduce tava la cuptor la 190 grade C, timp de 30 de minunte.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii