Clătitele acestea sunt pregătite cu noul meu ajutor în bucătărie, aparatul Panini Maker Breville.
-Într-un castron, se amestecă făină, zahărul, zahărul vanilinat și pudra de cacao.
-Separat, în alt castron, se bat ouăle cu sarea. Peste ouăle bătute se adaugă treptat amestecul solid, omogenizându-se cu telul sau mixerul, până se obține o compoziție consistentă.
-Peste compoziția de aluat se toarnă treptat laptele amestecând bine, cu grijă, să nu se formeze ”cocoloașe”, iar la sfârșit se subțiază cu apă rece, rezultând un aluat omogen fluid, potrivit de subțire.
-Se lasă aluatul să se ”odihnească” la rece, în frigider cca. 30 minute, chiar și o oră dacă aveți timp.
-Între timp ne ocupăm de crema de afine.
-Într-un blender se pun 200 gr. afine, mierea și crema de brânză și se acționează câteva secunde, până când rezultă un amestec cremos, omogen.
-Se bate într-un vas separat smântâna, rezultând frișca. (Dacă preferați mai dulce, puteți adăuga în frișcă 1 lingură de zahăr pudră și/sau un plic de zahăr vanilinat).
-Peste amestecul cremos de brânză și afine se adaugă frișca și se amestecă ușor cu ajutorul unei palete până când frișca este incorporată și rezultă o cremă fină și spumoasă.
-Se pune crema la rece, în frigider, până când terminăm de făcut clătitele.
-Când timpul de odihnă al aluatului s-a terminat, se conectează aparatul Panini Maker Breville la sursa de curent, până când ledul indicator declanșează indicându-ne că plita aparatului s-a încins și aceasta este pregătită pentru a întinde prima clătită pentru copt.
-Capacul aparatului se ridică și cu ajutorul unui polonic se toarnă aluatul pe plita încinsă, dându-i forma dorită (rotundă, în cazul meu) sau dreptunghiulară, după forma plitei. Cantitatea de aluat turnată depinde de grosimea și mărimea dorită pentru clătite.
-După ce aluatul a fost turnat și nivelat aproape uniform cu dosul polonicului, se coboară capacul aparatului Panini Maker Breville și după cca 2 minute la prima clătită, ledul declanșează și ne indică finalizarea coacerii. Timpul de coacere variază însă, în funcție de cât de coapte preferați clătitele, putând să le scoateți înainte, sau după ce butonul cu led declanșează. Pe măsură ce aparatul se încinge, durata de coacere se diminuează.
-Când clătita este coaptă, se ia de pe plită cu ajutorul unei palete de silicon sau lemn.
-Se repetă aceste operațiuni, până se folosește tot aluatul și rezultă cca 22-25 (depinde de mărime) clătite cu cacao pufoase și aromate.
-Deși nu este nevoie, deoarece sunt anti-aderente, plăcile aparatului se curăță după utilizare, foarte simplu și ușor, imediat, doar cu ajutorul unui șervet absorbant de bucătărie sau a unei lavete.
-Înaintea servirii, cu ajutorul unui pos, se pune crema de afine pe fiecare clătită, peste care se mai adaugă câteva fructe din restul de afine și se rulează după dorință. Eu am împăturit clătitele în patru. (Am turnat crema pe jumătate de clătită, am acoperit cu cealaltă jumătate și apoi le-am împăturit din nou în două.)
-Clătitele umplute se decorează după preferință cu zahăr pudră sau fulgi de ciocolată (dacă aveți), sau se servesc ca atare, doar ornate cu puțină cremă de afine.
Mai multe detalii gasiti pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/
Poftă bună!
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPrajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....
Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facutDescopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...
Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii