Se curata capsunile si se rup (se taie) in doua. Se pune zaharul pe foc si se lasa sa se caramelizeze. Se stinge cu zeama de portocala si vinul dulce si se aromeaza cu putina nucsoara. Se pun capsunile in „marinata” astfel preparata si se lasa sa se imbibe bine.
Se topeste untul si se amesteca cu faina, ouale, sarea, zaharul pudra si laptele, pana ce se obtine un aluat subtire. Se lasa sa se umfle aproximativ 30 de minute si se mai subtiaza - eventual - cu putina apa minerala. Se prajesc clatitele (subtiri) intr-o tigaie de teflon si se servesc cu capsuni si inghetata.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii