Clatite cu capsuni „marinate” si inghetata

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g capsuni,
  • 100 g zahar,
  • zeama de la 1 portocala,
  • nucsoara,
  • 100 ml vin dulce,
  • 30 g unt,
  • 100 g faina,
  • 4 oua,
  • 1 varf de cutit sare,
  • 1 lingura zahar pudra,
  • 6 linguri lapte,
  • apa minerala,
  • 4 globuri inghetata.

Mod de preparare

Se curata capsunile si se rup (se taie) in doua. Se pune zaharul pe foc si se lasa sa se caramelizeze. Se stinge cu zeama de portocala si vinul dulce si se aromeaza cu putina nucsoara. Se pun capsunile in „marinata” astfel preparata si se lasa sa se imbibe bine.

Se topeste untul si se amesteca cu faina, ouale, sarea, zaharul pudra si laptele, pana ce se obtine un aluat subtire. Se lasa sa se umfle aproximativ 30 de minute si se mai subtiaza - eventual - cu putina apa minerala. Se prajesc clatitele (subtiri) intr-o tigaie de teflon si se servesc cu capsuni si inghetata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc