Umplutura: se prepara dinainte, la fel ca si aluatul de clatite. Se pune untul intr-o cratita si se topeste pe baia de apa. Se adauga faina si se dunstuieste in untul topit, amestecand intruna, circa 5 minute. Se incorporeaza laptele - putin cate putin, se amesteca bine cu telul si se lasa sa se ingroase la foc mic cam 30 de minute, amestecand din timp in timp.
Se adauga cascavalul, se lasa sa se topeasca, se condimenteaza cu sare, piper si boia, se ia de pe foc si se incorporeaza galbenusurile.
Se toarna compozitia intr-o forma mai plata, unsa cu ulei (15x25 cm), si se lasa sa se raceasca si sa se intareasca.
Se fac 8 clatite din aluatul deja preparat si se taie umplutura in 8 bucati (dreptunghiuri) egale. Se-ncinge uleiul la circa 180gr. (test: un cubulet de paine trebuie sa se rumeneasca in 50 de secunde).
Se aseaza cate-o bucata de umplutura pe mijlocul clatitelor, se pliaza ambele parti si se ung cu oul batut. Se pliaza si celelalte margini si se ung si ele cu ou. Se dau clatitele umplute prin ou (sa fie bine acoperite) si prin pesmet si se prajesc circa un minut si jumatate, pana ce se rumenesc. Se tamponeaza cu hartie absorbanta si se servesc imediat, ca aperitiv.
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii