Clatite cu cascaval

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): Aluat de clatite gata preparat.
  • Pentru umplutura: 25 g unt,
  • 2 linguri faina,
  • 300 ml lapte,
  • 120 g cascaval taiat cubulete,
  • sare,
  • piper macinat,
  • 1 varf de cutit boia,
  • 2 galbenusuri batute,
  • ulei pentru uns forma.
  • Pentru pane: 1 ou batut,
  • 50 g pesmet,
  • ulei pentru prajit.

Mod de preparare

Umplutura: se prepara dinainte, la fel ca si aluatul de clatite. Se pune untul intr-o cratita si se topeste pe baia de apa. Se adauga faina si se dunstuieste in untul topit, amestecand intruna, circa 5 minute. Se incorporeaza laptele - putin cate putin, se amesteca bine cu telul si se lasa sa se ingroase la foc mic cam 30 de minute, amestecand din timp in timp.

Se adauga cascavalul, se lasa sa se topeasca, se condimenteaza cu sare, piper si boia, se ia de pe foc si se incorporeaza galbenusurile.

Se toarna compozitia intr-o forma mai plata, unsa cu ulei (15x25 cm), si se lasa sa se raceasca si sa se intareasca.

Se fac 8 clatite din aluatul deja preparat si se taie umplutura in 8 bucati (dreptunghiuri) egale. Se-ncinge uleiul la circa 180gr. (test: un cubulet de paine trebuie sa se rumeneasca in 50 de secunde).

Se aseaza cate-o bucata de umplutura pe mijlocul clatitelor, se pliaza ambele parti si se ung cu oul batut. Se pliaza si celelalte margini si se ung si ele cu ou. Se dau clatitele umplute prin ou (sa fie bine acoperite) si prin pesmet si se prajesc circa un minut si jumatate, pana ce se rumenesc. Se tamponeaza cu hartie absorbanta si se servesc imediat, ca aperitiv.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise