autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Clatite cu cascaval

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): Aluat de clatite gata preparat., Pentru umplutura: 25 g unt, , 2 linguri faina, , 300 ml lapte, , 120 g cascaval taiat cubulete, , sare, , piper macinat, , 1 varf de cutit boia, , 2 galbenusuri batute, , ulei pentru uns forma., Pentru pane: 1 ou batut, , 50 g pesmet, , ulei pentru prajit.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Umplutura: se prepara dinainte, la fel ca si aluatul de clatite. Se pune untul intr-o cratita si se topeste pe baia de apa. Se adauga faina si se dunstuieste in untul topit, amestecand intruna, circa 5 minute. Se incorporeaza laptele - putin cate putin, se amesteca bine cu telul si se lasa sa se ingroase la foc mic cam 30 de minute, amestecand din timp in timp.
Se adauga cascavalul, se lasa sa se topeasca, se condimenteaza cu sare, piper si boia, se ia de pe foc si se incorporeaza galbenusurile.
Se toarna compozitia intr-o forma mai plata, unsa cu ulei (15x25 cm), si se lasa sa se raceasca si sa se intareasca.
Se fac 8 clatite din aluatul deja preparat si se taie umplutura in 8 bucati (dreptunghiuri) egale. Se-ncinge uleiul la circa 180gr. (test: un cubulet de paine trebuie sa se rumeneasca in 50 de secunde).
Se aseaza cate-o bucata de umplutura pe mijlocul clatitelor, se pliaza ambele parti si se ung cu oul batut. Se pliaza si celelalte margini si se ung si ele cu ou. Se dau clatitele umplute prin ou (sa fie bine acoperite) si prin pesmet si se prajesc circa un minut si jumatate, pana ce se rumenesc. Se tamponeaza cu hartie absorbanta si se servesc imediat, ca aperitiv.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Clatite fine cu cascaval ras si parmezan

Clatite fine cu cascaval ras si parmezan

Se cerne făina. Se adaugă cele două ouă întregi, sarea, uleiul şi laptele şi se bate

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Rulouri de clatite umplute cu cascaval si bacon

Rulouri de clatite umplute cu cascaval si bacon

Conectam aparatul Panini Maker Breville la o sursa de curent. Intr-un castron, amestecam ouale,

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): Aluat de clatite gata preparat.
  • Pentru umplutura: 25 g unt
  • 2 linguri faina
  • 300 ml lapte
  • 120 g cascaval taiat cubulete
  • sare
  • piper macinat
  • 1 varf de cutit boia
  • 2 galbenusuri batute
  • ulei pentru uns forma.
  • Pentru pane: 1 ou batut
  • 50 g pesmet
  • ulei pentru prajit.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada cu crema de branza