Se topeste untul si se amesteca cu faina, 2 linguri de cacao, sarea, ouale si laptele, pana ce se obtine un aluat de clatite, dupa care se lasa circa 30 de minute sa se umfle.
Se pun pe foc siropul si vinul, impreuna cu praful de cacao ramas, si se lasa sa fiarba incet, pana ce siropul devine omogen, dupa care se incorporeaza prunele si se lasa sa se incinga.
Se unge usor o tigaie de teflon, se pune pe foc si cand s-a incins, se toarna un polonic mic cu aluat care se intinde - rasucind tigaia - pe toata suprafata.
Cand clatita s-a rumenit pe partea de dedesubt, se intoarce, se rumeneste si pe partea cealalta si se pune deoparte. Clatitele gata prajite se aseaza una peste alta pe o farfurie si se servesc cu compotul de prune (caldut).

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii