Clatite cu ciocolata si compot de prune

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 45 g de unt,
  • 50 g faina,
  • 5 linguri cacao (praf),
  • 1 varf de cutit sare,
  • 2 oua,
  • 125 ml lapte,
  • 125 ml sirop de catina (sau fructe),
  • 50 ml vin dulce,
  • 200 g prune uscate.

Mod de preparare

Se topeste untul si se amesteca cu faina, 2 linguri de cacao, sarea, ouale si laptele, pana ce se obtine un aluat de clatite, dupa care se lasa circa 30 de minute sa se umfle.

Se pun pe foc siropul si vinul, impreuna cu praful de cacao ramas, si se lasa sa fiarba incet, pana ce siropul devine omogen, dupa care se incorporeaza prunele si se lasa sa se incinga.

Se unge usor o tigaie de teflon, se pune pe foc si cand s-a incins, se toarna un polonic mic cu aluat care se intinde - rasucind tigaia - pe toata suprafata.

Cand clatita s-a rumenit pe partea de dedesubt, se intoarce, se rumeneste si pe partea cealalta si se pune deoparte. Clatitele gata prajite se aseaza una peste alta pe o farfurie si se servesc cu compotul de prune (caldut).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise