Ingrediente
115g faina, 2 linguri zahar pudra, 1 ou, 300ml lapte semidegresat, 60ml frisca lichida, 55 g unt nesarat, 3 linguri lichior visine/cirese, Zeama si coaja de la o portocala, 450g cirese, 170g ciocolata neagra, 100ml lapte degresat, 2 linguri unt nesarat, 3 linguri sirop de zahar, O lingura cacao cernuta, Frunze de menta
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
3 voturi
Mod de preparare
Se topeste intr-o cratita jumatate din unt. Se unge cu putin unt topit fundul unei tigai nonaderente si se pune pe aragaz. Se incinge si se pune putina coca in tigaie, se inclina pentru a acoperi tigaia. Se lasa un minut pana devine auriu dedesubt, apoi se intoarce cu grija si se mai lasa un minut. Verificati, in functie de tigaie, foc, sa nu se arda. Se obtin 8 clatite. Eu le-am lasat intr-un vas acoperit.
Intr-o cratita, se incalzeste lichiorul, coaja si zeama de la portocala si restul de unt. Dupa ce da in clocot, se mai fierbe pana se ingroasa, apoi se adauga ciresele fara samburi si se fierb un minut, amestecand incontinuu.
Se topeste ciocolata la bain marie. Se adauga laptele degresat, 2 linguri de unt, siropul de zahar si cacaoa, amestecand pana se omogenizeaza.
Siropul de zahar se face astfel:
Puneti intr-o tigaie 3 linguri de apa si 6 linguri de zahar. Amestecati pana zaharul se topeste, nu lasati sa fiarba. Luati de pe foc si adaugati o lingurita de vodka.
Puneti ciocolata pe jumatate din clatita, impaturiti in 3 si puneti doua pe o farfurie. Deasupra puneti cirese si sos de portocale. Decorati cu frunze de menta. Daca sosul este prea subtire, nu mai ungeti clatitele, le impaturiti, puneti deasupra ciresele si apoi sosul de ciocolata.