autor:

ana catalina focsa

» » Aperitive

Clatite cu ciuperci

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 mai 2008

Ingrediente
Aluatul: 350 g faina alba, 2 lingurite sare, 6 oua, 500 ml lapte, 80 g unt pentru prajit. Pentru umplutura: 500 g ciuperci, 2 cepe mijlocii, 50 g unt, 50 ml vin, 1 foaie dafin, 150 ml smintina, 50 g cascaval ras 5 fire patrunjel verde tocat, sare si piper dupa gust, ulei.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Aluatul se prepara ca la reteta de aluat clasic de clatite doar ca nu se mai pune zahar si se adauga mai multa sare si se lasa sa se odihneasca. Se caleste ceapa taiata marunt cca un minut, in ulei, adaugind apoi ciupercile taiate felii, 1/2 ligurita de sare,putin piper, foaia de dafin si vinul. Se calesc acoperite, pina cind scade apa ce o lasa si se moaie. Daca este nevoie, se adauga cite putina apa, pina cind se fierb bine, cind vor fi gata, trebuie sa fie bine scazute. Se ia cratita de pe foc, se adauga patrunjelul si smantana si se amesteca bine. Clatitele se prajesc la fel ca in reteta de aluat clasic de clatite. Clatitele pastrate calde se umplu cu aceasta compozitie, impachetindu-le in patru, se asaza intr-un vas termorezistent, uns cu unt si se presara cu cascaval. Vasul se introduce in cuptor cu 10 minute inainte de servirea clatitelor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
clatite umplute cu omleta cu creier si ciuperci

clatite umplute cu omleta cu creier si ciuperci

Se face o compozitie din ingredientele de mai sus si se prepara clatite subtiri. Se pune creierul

4 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu oua
Clatite cu ciuperci si mozzarella

Clatite cu ciuperci si mozzarella

Ciupercile le spalam si le taiem in cubulete. Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in 50 g unt,iar

2 voturi    1 comentariu
2h
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Aluatul: 350 g faina alba
  • 2 lingurite sare
  • 6 oua
  • 500 ml lapte
  • 80 g unt pentru prajit. Pentru umplutura: 500 g ciuperci
  • 2 cepe mijlocii
  • 50 g unt
  • 50 ml vin
  • 1 foaie dafin
  • 150 ml smintina
  • 50 g cascaval ras 5 fire patrunjel verde tocat
  • sare si piper dupa gust
  • ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

99 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

4 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Sambusek(placinte prajite;specific arab)