autor:

Victoria Gabriela

» » Dulciuri diverse

Clătite cu cremă de ciocolată și căpșuni

Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iulie 2015

Ingrediente
( cca. 22-25 buc), , -3 ouă, , -200 ml lapte (1 pahar), , -200 ml apă minerală (1 pahar), , -300 gr. făină (2 pahare), , -3 lingurițe zahăr, , -3 lingurițe ulei, , -1 plic zahăr vanilinat, , -1 varf cuțit de sare, , Pentru umplutură:, , -180 gr. ciocolată neagră, , -100 ml smântâna pentru frișcă (lichidă), , -1 plic zahăr vanilinat, , -200 gr. căpșuni, , Pentru decor (opțional):, , -ciocolată topită, zahăr pudră, căpșuni, frunze de mentă

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Clătitele acestea sunt pregătite cu noul meu ajutor în bucătărie, aparatul Panini Maker Breville.

-Pentru aluat, intr-un castron, se bat bine ouăle cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilinat. Această operațiune se poate realiza fie cu telul (cum am procedat eu), fie cu mixerul.



-Se adaugă uleiul, apoi treptat făina, după care se toarnă laptele cate puțin și se omogenizează bine compoziția avand grijă să nu se formeze "cocoloașe".



-La sfarșit se diluează compoziția cu apa minerală pe care o turnăm treptat, rezultând un aluat fluid potrivit de subțire.







-Se lasă aluatul să se ”odihnească” cca. 30 minute.







-Între timp ne ocupăm de crema de ciocolată: intr-un vas mic se pune smantâna pentru frișcă împreună cu zahărul vanilinat la foc mic, iar când începe să fiarbă o dăm deoparte și punem ciocolata ruptă în bucățele mici. Se amestecă bine până ce toată ciocolata se topește, amestecul devine omogen, rezultând o cremă fină de ciocolată.







-Se lasă crema să se răcească la temperatura camerei. Dacă doriți, pentru a o face mai pufoasă și aerată o puteți bate cu mixerul câteva minute când se răcește. (Eu am preferat să o folosesc așa, mai densă și concentrată).







-Se pregătesc și căpșunile, care se spală și se feliază în rondele subțiri.







-Când timpul de odihnă al aluatului s-a terminat, se conectează aparatul Panini Maker Breville la sursa de curent, până când ledul indicator declanșează indicându-ne că plita aparatului s-a încins și aceasta este pregătită pentru a întinde prima clătită pentru copt.







-Capacul aparatului se ridică și cu ajutorul unui polonic se toarnă aluatul pe plita încinsă, dându-i forma dorită (rotundă, în cazul meu) sau dreptunghiulară, după forma plitei. Cantitatea de aluat turnată depinde de grosimea și mărimea dorită pentru clătite. Eu am turnat un polonic aproape plin de cca 25 ml.







-După ce aluatul a fost turnat și nivelat aproape uniform cu dosul polonicului, se coboară capacul aparatului Panini Maker Breville și după cca 2-3 minute la prima clătită, ledul declanșează și ne indică finalizarea coacerii. Timpul de coacere variază însă în funcție de cât de coapte preferați clătitele, putând să le scoateți înainte, sau după ce butonul cu led declanșează. Pe măsură ce aparatul se încinge, durata de cocere se diminuează.







-Când clătita este coaptă, se ia de pe plită cu ajutorul unei palete de silicon sau lemn.







-Se repetă aceleasi operațiuni, până se folosește tot aluatul și rezultă cca 22 -25 clătite (depinde de mărime) pufoase și aromate.







-Deși nu este nevoie, deoarece sunt antiaderente, plăcile aparatului se curăță după utilizare, foarte simplu și ușor, rapid, doar cu ajutorul unui șervet absorbant de bucătarie sau a unei lavete.







-Clătitele gata făcute se umplu cu crema de ciocolată peste care se adaugă felii de căpșuni și se rulează după dorință.







-Clătitele umplute se decorează cu zahăr pudră și se servesc după preferință cu/fără toping de ciocolată, alături de căpșuni proaspete.







Mai multe detalii gasiti pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/







Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite cu cremă de ciocolată și căpșuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placintuta cu mere si scortisoara

Placintuta cu mere si scortisoara

Ouale intregi se amesteca bine cu zaharul , pina isi dubleaza volumul. Se adauga apoi zaharul vanilat,

8 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Clătite pentru începători(La Chandeleur-Întâmpinarea Domnului)

Clătite pentru începători(La Chandeleur-Întâmpinarea Domnului)

Reţeta mea Se cerne făina. Se sparg ouăle, se pune sarea şi iaurtul. Se toarnă treptat apa,

15 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • ( cca. 22-25 buc)
  • -3 ouă
  • -200 ml lapte (1 pahar)
  • -200 ml apă minerală (1 pahar)
  • -300 gr. făină (2 pahare)
  • -3 lingurițe zahăr
  • -3 lingurițe ulei
  • -1 plic zahăr vanilinat
  • -1 varf cuțit de sare
  • Pentru umplutură:
  • -180 gr. ciocolată neagră
  • -100 ml smântâna pentru frișcă (lichidă)
  • -1 plic zahăr vanilinat
  • -200 gr. căpșuni
  • Pentru decor (opțional):
  • -ciocolată topită
  • zahăr pudră
  • căpșuni
  • frunze de mentă

Raporteaza reteta

Retete
de Victoria Gabriela
Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Se spală bulgurul și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se la înmuiat

12 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Salată de ciuperci și praz

Salată de ciuperci și praz

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb

5 voturi    2 comentarii
30 min
Salate reci
Negresă de post

Negresă de post

Într-un vas de mixer/ robot se adaugă toate ingredientele, mai puțin făina (gem/dulceață,

7 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Gem de gutui