autor:

Lia Maria

» » Dulciuri diverse

Clatite cu dovleac

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 noiembrie 2011

Ingrediente
Aluat, 1 ceasca pasta de dovleac, 1 ceasca lapte, 1 ceasca apa mineral, 2 linguri zahar, 2 oua, 1 lingura unt topit, un praf de sare, faina, Umplutura, zahar praf, scortisoara praf, dulceata/gem la alegere, frisca, 2 linguri ulei, pt prajit

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Amestecam bine, bine, ingredientele umede si la final adaugam faina, atat cat sa rezulte un aluat de consistenta unei smantani mai groase. Punem aluatul optinut la rece pentru 15-30’. Intre timp amestecam intr-un bol separat, cateva linguri de zahar praf cu scortisoara.
Punem o tigaie de teflon la incins, o stropim/ungem foarte putin cu ulei si cu un polonic mic, luam din aluat si formam gramajoare care se vor intinde formand clatitele. Le coacem pe ambele parti, apoi le scoatem cu o paleta pe o farfurie si in locul lor, dar numai dupa ce stropim dinnou cu ulei, adaugam alt aluat si procedam la fel pana cand terminam de copt toate clatitele.
Clatitele fiervinti, in ordinea in care le scoatem din tigaie, le presaram din abundenta cu amestecul de zahar si scortisoara, apoi le suprapunem intr-un bol cu capac. Fiind fierbinti, zaharul se topeste instantaneu iar dulceata lui si aroma scortisoarei, patrund in fiecare clatita, iar combinatia aceasta dovleac-scortisoara, da un gust aparte, un gust special !
Se pot servi ca atare sau dupa preferinta cu dulceata/gem la alegere si decorate cu frisca.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Găluşte cu prune fără cartofi

Găluşte cu prune fără cartofi

Speli prunele , le scoţi sâmburii şi în fiecare jumătate de prună pui zahăr amestecat cu şcorţişoară

62 voturi    23 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Cornuri cu mere

Cornuri cu mere

Facem pentru inceput aluatul: Punem faina intr-un lighean, punem si putina sare apoi amestecam cateva

18 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • Aluat
  • 1 ceasca pasta de dovleac
  • 1 ceasca lapte
  • 1 ceasca apa mineral
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua
  • 1 lingura unt topit
  • un praf de sare
  • faina
  • Umplutura
  • zahar praf
  • scortisoara praf
  • dulceata/gem la alegere
  • frisca
  • 2 linguri ulei
  • pt prajit

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi
www.divainbucatarie.ro

www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)

Cred ca sunt f bune!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gomboti