autor:

Lia Maria

» » Dulciuri diverse

Clatite cu dovleac

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 noiembrie 2011

Ingrediente
Aluat, 1 ceasca pasta de dovleac, 1 ceasca lapte, 1 ceasca apa mineral, 2 linguri zahar, 2 oua, 1 lingura unt topit, un praf de sare, faina, Umplutura, zahar praf, scortisoara praf, dulceata/gem la alegere, frisca, 2 linguri ulei, pt prajit

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Amestecam bine, bine, ingredientele umede si la final adaugam faina, atat cat sa rezulte un aluat de consistenta unei smantani mai groase. Punem aluatul optinut la rece pentru 15-30’. Intre timp amestecam intr-un bol separat, cateva linguri de zahar praf cu scortisoara.
Punem o tigaie de teflon la incins, o stropim/ungem foarte putin cu ulei si cu un polonic mic, luam din aluat si formam gramajoare care se vor intinde formand clatitele. Le coacem pe ambele parti, apoi le scoatem cu o paleta pe o farfurie si in locul lor, dar numai dupa ce stropim dinnou cu ulei, adaugam alt aluat si procedam la fel pana cand terminam de copt toate clatitele.
Clatitele fiervinti, in ordinea in care le scoatem din tigaie, le presaram din abundenta cu amestecul de zahar si scortisoara, apoi le suprapunem intr-un bol cu capac. Fiind fierbinti, zaharul se topeste instantaneu iar dulceata lui si aroma scortisoarei, patrund in fiecare clatita, iar combinatia aceasta dovleac-scortisoara, da un gust aparte, un gust special !
Se pot servi ca atare sau dupa preferinta cu dulceata/gem la alegere si decorate cu frisca.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pasca cu branza

Pasca cu branza

Aluat Se face maia din 2 cubulete drojdie proaspata, ce de dizolva in apa calda, se adauga si un

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Gem de afine

Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa

0 voturi    0 comentarii
35 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • Aluat
  • 1 ceasca pasta de dovleac
  • 1 ceasca lapte
  • 1 ceasca apa mineral
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua
  • 1 lingura unt topit
  • un praf de sare
  • faina
  • Umplutura
  • zahar praf
  • scortisoara praf
  • dulceata/gem la alegere
  • frisca
  • 2 linguri ulei
  • pt prajit

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

11 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi
www.divainbucatarie.ro

www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)

Cred ca sunt f bune!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Coronite cu ricotta Coronite cu ricotta

Este o reteta frantuzeasca, cu un gust deosebit. Se bat bine ouale cu zahar, zahar vanilat si coaja rasa de lamaie, iar dupa ce si-au

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
TORT DE MERE IN RAZA