autor:

Lia Maria

» » Dulciuri diverse

Clatite cu dovleac

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 noiembrie 2011

Ingrediente
Aluat, 1 ceasca pasta de dovleac, 1 ceasca lapte, 1 ceasca apa mineral, 2 linguri zahar, 2 oua, 1 lingura unt topit, un praf de sare, faina, Umplutura, zahar praf, scortisoara praf, dulceata/gem la alegere, frisca, 2 linguri ulei, pt prajit

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Amestecam bine, bine, ingredientele umede si la final adaugam faina, atat cat sa rezulte un aluat de consistenta unei smantani mai groase. Punem aluatul optinut la rece pentru 15-30’. Intre timp amestecam intr-un bol separat, cateva linguri de zahar praf cu scortisoara.
Punem o tigaie de teflon la incins, o stropim/ungem foarte putin cu ulei si cu un polonic mic, luam din aluat si formam gramajoare care se vor intinde formand clatitele. Le coacem pe ambele parti, apoi le scoatem cu o paleta pe o farfurie si in locul lor, dar numai dupa ce stropim dinnou cu ulei, adaugam alt aluat si procedam la fel pana cand terminam de copt toate clatitele.
Clatitele fiervinti, in ordinea in care le scoatem din tigaie, le presaram din abundenta cu amestecul de zahar si scortisoara, apoi le suprapunem intr-un bol cu capac. Fiind fierbinti, zaharul se topeste instantaneu iar dulceata lui si aroma scortisoarei, patrund in fiecare clatita, iar combinatia aceasta dovleac-scortisoara, da un gust aparte, un gust special !
Se pot servi ca atare sau dupa preferinta cu dulceata/gem la alegere si decorate cu frisca.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornuri cu dulceata de capsuni si nuca de cocos

Cornuri cu dulceata de capsuni si nuca de cocos

Aluatul l-am facut la masina de paine.Am pus in masina de paine laptele,esenta de vanilie,oul,zaharul,zaharul

6 voturi    11 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Rulouri cu ciocolata si alune

Rulouri cu ciocolata si alune

Punem laptele impreuna cu zaharul pe foc pana se topeste zaharul. Intr-un vas mic amestecam bine

4 voturi    1 comentariu
2h
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • Aluat
  • 1 ceasca pasta de dovleac
  • 1 ceasca lapte
  • 1 ceasca apa mineral
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua
  • 1 lingura unt topit
  • un praf de sare
  • faina
  • Umplutura
  • zahar praf
  • scortisoara praf
  • dulceata/gem la alegere
  • frisca
  • 2 linguri ulei
  • pt prajit

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi
www.divainbucatarie.ro

www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)

Cred ca sunt f bune!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
DONUTS
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania