Se pune intr-un bol faina cernuta, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga laptele, zaharul, vanilia, sarea. Se bate bine cu mixerul pana dispar cocolosele. Se adauga untul topit (nu fierbinte) si praful de copt. Se omogenizeaza din nou.
Se pune o tigaie cu coada (eu prefer una de foanta groasa)sa se infierbante pe foc potrivit.
Se toarna o lingura (din aceea mai mare) din compozitie miscand repede tigaia ca sa i se acopere cu aluat tot fundul. Cand incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce pe cealalta parte, saltand cu o miscare iute tigaia sau folosind un cutit lat.
Se fac pe rand toate clatitele, punandu-le intr-o farfurie una peste alta!
Din cand in cand se amesteca compozitia din castron, ca sa nu ramana prea groasa.
Cand toate sunt gata se umplu pe rand: se intinde dulceata/gem, se intorc marginile laterale inauntru si se fac sul.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii