Se pune intr-un bol faina cernuta, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga laptele, zaharul, vanilia, sarea. Se bate bine cu mixerul pana dispar cocolosele. Se adauga untul topit (nu fierbinte) si praful de copt. Se omogenizeaza din nou.
Se pune o tigaie cu coada (eu prefer una de foanta groasa)sa se infierbante pe foc potrivit.
Se toarna o lingura (din aceea mai mare) din compozitie miscand repede tigaia ca sa i se acopere cu aluat tot fundul. Cand incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce pe cealalta parte, saltand cu o miscare iute tigaia sau folosind un cutit lat.
Se fac pe rand toate clatitele, punandu-le intr-o farfurie una peste alta!
Din cand in cand se amesteca compozitia din castron, ca sa nu ramana prea groasa.
Cand toate sunt gata se umplu pe rand: se intinde dulceata/gem, se intorc marginile laterale inauntru si se fac sul.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii