autor:

LALY

» » Dulciuri diverse

Clatite cu dulceata

Autor: LALY (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LALY (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 noiembrie 2013

Ingrediente
4 oua,, 250 ml lapte,, 250 ml apa minerala,, 3 linguri zahar,, 1/4 lingurita esenta de vanilie sau lamaie ,, o lingurita esenta de lamaie,, un praf de sare,, 400 gr faina,, dulceata de mure

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Din ingredientele enumerate pregatim compozitia. De preferat, laptele sa fie incalzit un pic, dar este bun si rece. Compozitia trebuie sa iasa la consistenta asemena unui iaurt de baut, poate putin mai lichid. Tehnica de coacere a clatitelor este una simpla: incingem tigaia si punem un strop de ulei si il intindem pe toata suprafata tigaii. Luam un polonic de compozitie si il turnam intr-un colt, dupa care il intindem pe toata suprafata tigaii. Asteptam aproximativ 30 de sec (in functie de aragaz), si in momentul cand marginea a inceput sa se rumeneasca, cu o furculita indepartam putin din marginea clatitei fata de tigaie si cu miscari bruste o tragem dupa care o punem repede la loc. Punem peste clatite ce dulceata preferam.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu dulceata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite cu dulceata de visine

Clatite cu dulceata de visine

Se pregateste un aluat mai subtire (ca o smintina groasa)din oua,sifon,faina care se bat fie cu telul

6 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu branza si dulceata

Clatite cu branza si dulceata

Se prepara o compozitie de consistenta unei smantani subtiri din faina, lapte, oua, ulei, zahar,

1 vot    3 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 4 oua,
  • 250 ml lapte,
  • 250 ml apa minerala,
  • 3 linguri zahar,
  • 1/4 lingurita esenta de vanilie sau lamaie ,
  • o lingurita esenta de lamaie,
  • un praf de sare,
  • 400 gr faina,
  • dulceata de mure

Raporteaza reteta

Retete
de LALY
FURSECURI CU STAFIDE

FURSECURI CU STAFIDE

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga

2 voturi    1 comentariu
4h
Prajituri
Tort de frisca

Tort de frisca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si

6 voturi    1 comentariu
3h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Ciambelle- Gogosi italiene Ciambelle- Gogosi italiene

Pentru reusita acestor gogosi italiene, este foarte important sa se respecte modul de pregatire al aluatului si al felului de framantare. In

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Desert cu mere si gem de cirese