autor:

burdulea maria elena

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Clatite cu dulceata de caise si inghetata

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 decembrie 2013

Ingrediente
200 g faina alba cernuta, 600 ml lapte, 2 oua, 1 fiola esenta rom, coaja rasa de la o lamaie mica, 2 linguri de untdelemn, 1/2 lingurita sare, inghetata din comert.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

intr-un bol de plastic de 1 litru, puneti ouale, untdelemnul, esenta de rom, coaja razuita de lamaie, sarea, 100 ml lapte si cu un tel sau mixerul amestecati bine. Adaugati faina cernuta, amestecati din nou bine pana cand compozitia nu mai are cocoloase, apoi treptat adaugati cantitatea de lapte si amestecati pana se obtine o compozitie fina, bine omogenizata. Incalziti tigaia, ungeti cu putin ulei si cu un polonic, turnati in tigaia incinsa din compozitia de clatite, coaceti fiecare clatita pe ambele parti. Clatitele obtinute le umpleti cu ce umplutura preferati. De data aceasta, clatitele mele au fost umplute cu dulceata de caise. Le-am servit cu inghetata din comert. Au fost delicioase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu dulceata de caise si inghetata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Acio Florin (Maestru bucatar) , 22 decembrie 2014

    chiar ca simplu dar am gura plina de apa

  • Sandu Andrei , 20 decembrie 2013

    simplu dar totodata creaza o atmosfera placuta daca sunt asezate pe un platou pudrat cu Scortisoara

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • 200 g faina alba cernuta
  • 600 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 fiola esenta rom
  • coaja rasa de la o lamaie mica
  • 2 linguri de untdelemn
  • 1/2 lingurita sare
  • inghetata din comert.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

15 voturi    22 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

13 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Acio Florin (Maestru bucatar)

chiar ca simplu dar am gura plina de apa

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Eclere cu crema de vanilie si frisca