autor:

Fara foto

» » Aperitive

Clatite cu ficat si ciuperci

Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iulie 2008

Ingrediente
aluat de clatite, 300 gr ficat de pasare, 200 g ciuperci, 200 g ulei, 100 ml smantana, 1 lingura faina grau, 1 g piper sare

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Din faina, lapte, apa minerala, oua si sare se prepara o coca de clatite, care se lasa sa se odihneasca 30 min., apoi se fac foile de clatite. ciupercile se taie si se caleste in ulei, se adauga ficatul oparit si taiat in bucati mici si se calesc impreuna, sub capac, pana ce ficatul este gata. Se adauga 75 ml smantana si 1 linguri faina grau si se lasa sa se lege. Se condimenteaza cu piper si sare dupa gust. Se umplu foile de clatite cu amestecul pregatit, se impacheteaza in patru, se asaza intr-un vas yena uns cu unt si se dau la cuptor timp de 10 minute.
Se aseaza pe farfurie si se orneaza cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu ficat si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Pasta Lumaconi umplute cu carne si cascaval

Pasta Lumaconi umplute cu carne si cascaval

Pastele se pun la fiert in apa cu un virf de lingurita de sare, respectind intocmai intructiunile

3 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Tarta cu ficatei de pui

Tarta cu ficatei de pui

Pentru aluat amestecam toate ingredientele framantand cu mana.Aluatul nu trebuie sa fie foarte tare.Introducem

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

    Foarte gustoase!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

    Cred ca sunt o bunatate !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 10 iulie 2009

    Minunate!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Sunt foarte aspectuoase!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Tare mai sunt aspectoase si mi-e o pofta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

      Arata foarte bine...Clatitele sunt delicioase atat ca desert cat si ca aperitiv indiferent daca folosim carne,branza,cascaval sau legume.

    • Niko Stan

      Niko Stan (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

      Cred ca sunt minunate langa un sos de usturoi

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iunie 2009

      Arata tare bine, reteta e buna.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2008

      Fac si eu aceste minunate clatite , dar la umplutura, in loc de faina pun un ou. Le impachetez ca si sarmalele si apoi le dau la cuptor... Sau , dupa ce le-am impachetat , le dau prin faina ,ou si pesmet si le prajesc ca si pe snitel. Se pot umple cu ce va doriti !!! Mihaela, modifica , te rog, la ingrediente , ceea ce ai scris pentru cantitatea de lapte...

    • Fara foto

      ana maria lengher (Chef de cuisine) , 11 august 2008

      Arata foarte bine si o sa incerc si eu, pare destul de delicios. Deja mi s-a facut pofta. Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • aluat de clatite
  • 300 gr ficat de pasare
  • 200 g ciuperci
  • 200 g ulei
  • 100 ml smantana
  • 1 lingura faina grau
  • 1 g piper sare

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela76
PASTAI VERZI CU BULION

PASTAI VERZI CU BULION

Ceapa taiata marunt se pune la prajit in ulei oala sub presiune. Se adauga pastaile, spalate si rupte

3 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta de caise

Tarta de caise

Se scot samburii fructelor si se presara cu putin zahar. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul

17 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
PIFTELE VITA

PIFTELE VITA

Morcovii si cartoful se rad pe razatoarea mica, painea se moaie in apa, patrunjelul se toaca marunt.

2 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive cu carne

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Foarte gustoase!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Chiftelute cu susan