autor:

Camelia Grosu

» » Dulciuri diverse

Clatite cu finetti, frisca si topping

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 martie 2010

Ingrediente
2 cani de faina,, 2 cani de lapte,, 3 oua,, 6 linguri ulei,, 2 linguri zahar,, 1 lingurita rasa sare,, jumatate de fiola de esenta de rom,, 2 plicuri zahar vanilat,, apa minerala sau sifon.

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Se pun cele 3 oua si se bat putin cu telul. Apoi se pun cele 2 cani de faina si cele 2 cani de lapte si se amesteca bine cu telul sa nu aiba cocoloase. Se pun cele 2 linguri de zahar, plicurile de zahar vanilat, jumatatea de fiola de esenta de rom, lingurita rasa de sare si cele 6 linguri de ulei si se amesteca bine, bine intreaga compozitie. Se lasa la frigider 30 de minute, timp in care compozitia se va ingrosa. Dupa 30 de minute o scoatem si-i mai punem apa minerala sau sifon , pana ajunge la grosimea potrivita. Se pune ulei intr-o canita, ulei din care se iau 3 lingurite si se pun in tigaia de clatite si se infierbanta bine, dupa care se rastoarna inapoi in canita si se pune cu polonicul compozitie de clatite (dar sa nu fie prea groasa clatita ca nu mai putem sa o aruncam in sus ca sa o intoarcem).Se prajeste clatita pe o parte, apoi se rasuceste pe partea cealalta cum am spus mai inainte, o prajim si pe partea cealalta si o scoatem pe o farfurie. La fel procedam cu toate clatitele pana se termina aluatul. Luam apoi o clatita, intindem pe ea o ligurita de finetti, o impaturim in patru (eu am pus cate 4 pe o farfurie), punem frisca deasupra si deasupra friscai turnam topping.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu finetti, frisca si topping" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Budinca de gris cu vin

Budinca de gris cu vin

Se bat cele 5 albusuri cu o cana de zahar, se adauga cele 5 galbenusuri si cana de gris. Se pune

5 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Budinca delicioasa din paine veche

Budinca delicioasa din paine veche

Painea vine taiata felii taiem coaja deoparte si o taiem cuburi. Batem ouale cu zaharul bine pana

6 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

    ce deliciu!

  • Fara foto

    Adina , 27 martie 2010

    Delicioase!

Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • 2 cani de faina,
  • 2 cani de lapte,
  • 3 oua,
  • 6 linguri ulei,
  • 2 linguri zahar,
  • 1 lingurita rasa sare,
  • jumatate de fiola de esenta de rom,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • apa minerala sau sifon.

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sosuri

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

ce deliciu!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Choux-uri cu crema de ness si ciocolata