autor:

Camelia Grosu

» » Dulciuri diverse

Clatite cu finetti, frisca si topping

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 martie 2010

Ingrediente
2 cani de faina,, 2 cani de lapte,, 3 oua,, 6 linguri ulei,, 2 linguri zahar,, 1 lingurita rasa sare,, jumatate de fiola de esenta de rom,, 2 plicuri zahar vanilat,, apa minerala sau sifon.

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Se pun cele 3 oua si se bat putin cu telul. Apoi se pun cele 2 cani de faina si cele 2 cani de lapte si se amesteca bine cu telul sa nu aiba cocoloase. Se pun cele 2 linguri de zahar, plicurile de zahar vanilat, jumatatea de fiola de esenta de rom, lingurita rasa de sare si cele 6 linguri de ulei si se amesteca bine, bine intreaga compozitie. Se lasa la frigider 30 de minute, timp in care compozitia se va ingrosa. Dupa 30 de minute o scoatem si-i mai punem apa minerala sau sifon , pana ajunge la grosimea potrivita. Se pune ulei intr-o canita, ulei din care se iau 3 lingurite si se pun in tigaia de clatite si se infierbanta bine, dupa care se rastoarna inapoi in canita si se pune cu polonicul compozitie de clatite (dar sa nu fie prea groasa clatita ca nu mai putem sa o aruncam in sus ca sa o intoarcem).Se prajeste clatita pe o parte, apoi se rasuceste pe partea cealalta cum am spus mai inainte, o prajim si pe partea cealalta si o scoatem pe o farfurie. La fel procedam cu toate clatitele pana se termina aluatul. Luam apoi o clatita, intindem pe ea o ligurita de finetti, o impaturim in patru (eu am pus cate 4 pe o farfurie), punem frisca deasupra si deasupra friscai turnam topping.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu finetti, frisca si topping" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciocolata si bomboane de casa

Ciocolata si bomboane de casa

Se fierbe apa cu zaharul pana devine un sirop gros,se adauga lichiorul si se mai fierbe un pic.Se

6 voturi    7 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Parpale

Parpale

Se pune in apa calduta zaharul,sarea si drojdia se amesteca si se lasa 5 minute sa creasca apoi se

8 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

    ce deliciu!

  • Fara foto

    Adina , 27 martie 2010

    Delicioase!

Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • 2 cani de faina,
  • 2 cani de lapte,
  • 3 oua,
  • 6 linguri ulei,
  • 2 linguri zahar,
  • 1 lingurita rasa sare,
  • jumatate de fiola de esenta de rom,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • apa minerala sau sifon.

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sosuri

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

ce deliciu!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Bilute de cocos la cuptor