autor:

Timea

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Clatite cu gem

Autor: Timea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Timea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2014

Ingrediente
3 cani faina, 2 oua, un praf de sare, 2 linguri zahar, 1 lingurita praf de copt, 2 cani lapte ( masuram cu aceeasi cana cu care am masurat si faina), 2 cani apa, 3 linguri ulei, 1/2 borcan gem de caise, 1/2 borcan gem de prune

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

9 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol batem ouale intregi cu un tel, impreuna cu praful de sare si zaharul. Adaugam apoi treptat faina amestecata cu praful de copt, alternand cu laptele. Incorporam la final uleiul si apa.
Incingem o tigaie speciala pentru clatite si punem un polonic din aluatul de clatite. (tigaie de teflon pe care o am eu special pentru clatite nu necesita unsa cu ulei) . Intoarcem clatita si pe partea cealalta cateva secunde pana se prajeste.
Scoatem clatitele pe o farfurie apoi le ungem la alegere cu gem de prune, caise sau orice alt gem va place
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite cu gem de caise

Clatite cu gem de caise

Se bat ouale, se adauga sifon sau apa minerala, faina. Se toarna cu polonicul din compozitie pe

9 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu gem

Clatite cu gem

Se bat ouale cu sarea,zaharul vanilat si uleiul, apoi se adauga faina putin cate putin si apa minerala

11 voturi    8 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Mami_Di_Dlf

    Mami_Di_Dlf (Chef de cuisine) , 28 august 2014

    Eu nu pun zahar aluatului de clatite si astfel clatitele pot fi umplute si cu cascaval sunca presata sau branza proaspata cu marar tocat marunt, etc.

  • Fara foto

    Ce a mai gatit Timea , 19 iunie 2014

    2 cani de apa am pus eu, specificam daca eram minerala. Eu le fac si cu apa plata si minerala si sunt la fel de pufoase si gustoase :)

  • Fara foto

    Elena Nastase , 15 iunie 2014

    2 cani de apa, apa sau apa minerala ? da. este reteta clasica de clatite.cu apa minerala ies mai pufoase si mai fragede.multumesc!!!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

9 voturi

Ingrediente

  • 3 cani faina
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 cani lapte ( masuram cu aceeasi cana cu care am masurat si faina)
  • 2 cani apa
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 borcan gem de caise
  • 1/2 borcan gem de prune

Raporteaza reteta

Retete
de Timea
Prajitura cu mar si scortisoara

Prajitura cu mar si scortisoara

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma cu mixerul apoi se adauga zaharul si mixam

14 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tort de biscuiti cu budinca

Tort de biscuiti cu budinca

Intr-un bol se zdrobesc biscuitii cu mana si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Laptele se

11 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Torturi
Placinta de cartofi si ceapa

Placinta de cartofi si ceapa

E foarte usor de facut, iar imaginile practic nici nu mai necesita explicatii! - se curata ceapa

26 voturi    11 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mami_Di_Dlf

Mami_Di_Dlf (Chef de cuisine)

Eu nu pun zahar aluatului de clatite si astfel clatitele pot fi umplute si cu cascaval sunca presata sau branza proaspata cu marar tocat marunt, etc.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi (reteta bunicii) Gogosi (reteta bunicii)

Drojdia se inmoaie in putin lapte, apoi se pune intr-un bol mai mare faina se face o gaura in miljocul faini unde se pune oul, zaharul,

41 voturi    4 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Jeleu de portocale