clatite cu gem

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pt 10 portii... 500 g faina
  • 8ml lapte
  • 4 buc oua
  • 100 ml ulei
  • 250 g gem
  • 25 g zahar farin
  • 25 g vanilina
  • 5 g sare.

Mod de preparare

Ouale se amesteca cu faina, sare si putin lapte si se subtiaza cu cantitatea de lapte ramasa, adaugata treptat, pana ce se obtine compozitia de clatite. Se prepara 20 foi de clatite intr-o tigaie unsa cu ulei si incinsa bine. Compozitia se toarna astfel incat sa se intinda in strat subtire pe toata suprafata tigaii prin miscare rotativa si se rumeneste pe ambele parti. Foile de clatite se aseaza suprapuse pe o farfurie, se umplu cu gem si se impacheteaza cu zahar farin/vanilat. Preparatul cate doua clatite pt o portie se servesc calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise