Ingrediente
Ingrediente (pentru 10 bucati): 2 cesti cu faina, , 1 lingurita praf de copt, , 250 ml lapte, , 2 linguri miere, , 2 oua batute usor, , 45 g unt topit pentru uns tava, , sirop de fructe, , unt batut pentru servit clatitele.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
5 voturi
Mod de preparare
Se bate bine aluatul cu telul, pana ce nu mai face cocoloase.
Se incinge o tigaie potrivit de mare, se unge cu unt si se toarna in ea 2 linguri cu aluat. Se prajeste clatita circa 2 minute pe fiecare parte, la foc potrivit, se scoate din tigaie, se aseaza pe o farfurie si se acopera cu un servet de bucatarie.
Se procedeaza la fel cu aluatul ramas, ungandu-se tava, la nevoie, cu putin unt. Clatitele calde se servesc cu unt batut si sirop de fructe.
Pentru untul batut: se ia unt moale - la temperatura camerei si se bate 3-4 minute cu mixerul, pana ce devine afanat si cremos.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009
O bunatate...