Clatite cu miere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 10 bucati): 2 cesti cu faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 250 ml lapte,
  • 2 linguri miere,
  • 2 oua batute usor,
  • 45 g unt topit pentru uns tava,
  • sirop de fructe,
  • unt batut pentru servit clatitele.

Mod de preparare

Se amesteca faina cu praful de copt, se pun intr-un castron, si se face la mijloc o gropita in care se toarna laptele, amestecat separat cu ouale, mierea si untul.

Se bate bine aluatul cu telul, pana ce nu mai face cocoloase.

Se incinge o tigaie potrivit de mare, se unge cu unt si se toarna in ea 2 linguri cu aluat. Se prajeste clatita circa 2 minute pe fiecare parte, la foc potrivit, se scoate din tigaie, se aseaza pe o farfurie si se acopera cu un servet de bucatarie.

Se procedeaza la fel cu aluatul ramas, ungandu-se tava, la nevoie, cu putin unt. Clatitele calde se servesc cu unt batut si sirop de fructe.

Pentru untul batut: se ia unt moale - la temperatura camerei si se bate 3-4 minute cu mixerul, pana ce devine afanat si cremos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise