Se amesteca faina cu praful de copt, se pun intr-un castron, si se face la mijloc o gropita in care se toarna laptele, amestecat separat cu ouale, mierea si untul.
Se bate bine aluatul cu telul, pana ce nu mai face cocoloase.
Se incinge o tigaie potrivit de mare, se unge cu unt si se toarna in ea 2 linguri cu aluat. Se prajeste clatita circa 2 minute pe fiecare parte, la foc potrivit, se scoate din tigaie, se aseaza pe o farfurie si se acopera cu un servet de bucatarie.
Se procedeaza la fel cu aluatul ramas, ungandu-se tava, la nevoie, cu putin unt. Clatitele calde se servesc cu unt batut si sirop de fructe.
Pentru untul batut: se ia unt moale - la temperatura camerei si se bate 3-4 minute cu mixerul, pana ce devine afanat si cremos.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii