Clatite cu mousse de ciocolata, nuci si caramel

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Clatite cu mousse de ciocolata, nuci si caramel

Ingrediente

  • Aluat clatite: 3 oua
  • 1 1/2 cana lapte
  • 1 1/2 cana apa minerala
  • 1 1/2 cana faina
  • 1 lingurita ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 praf de sare
  • Mousse de ciocolata:
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 140 gr ciocolata amaruie
  • 50 grame samburi de nuca prajiti si taiati marunt
  • 1 lingura zahar
  • Topping :
  • Caramel

Mod de preparare

Mai intai facem clatitele: batem bine ouale cu zahar si sare, adaugam uleiul ,laptele si apa minerala, apoi incet faina amestecand energic cu telul astfel incat sa nu se faca cocoloase. Daca aluatul vi se pare prea subtire sau prea gros, se poate adauga faina sau apa dupa caz. Lasam la rece aluatul pentru 15 minute. Intr-o tigaie teflonata punem un strop de ulei, se poate si fara ulei, si punem un polonic de amestec. Lasam sa se rumenesca pe ambele parti, dureaza cam 2-3 minute in total, apoi le punem pe o farfurie. Dupa ce le-am copt (mie mi-au iesit 18 bucati) le lasam la racit.

Intre timp pregatim mousse-ul, batem frisca cu o lingura de zahar, ciocolata o topim la bain-marie si apoi o incorporam in frisca, la final adugam si nucile (pastram cateva pt decor). Punem cate o lingura cu varf de mousse peste clatita si apoi o rulam. Deasupra turnam sos caramel si cateva nuci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Dulciuri diverse

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa
Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Se spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise