Mai intai facem clatitele: batem bine ouale cu zahar si sare, adaugam uleiul ,laptele si apa minerala, apoi incet faina amestecand energic cu telul astfel incat sa nu se faca cocoloase. Daca aluatul vi se pare prea subtire sau prea gros, se poate adauga faina sau apa dupa caz. Lasam la rece aluatul pentru 15 minute. Intr-o tigaie teflonata punem un strop de ulei, se poate si fara ulei, si punem un polonic de amestec. Lasam sa se rumenesca pe ambele parti, dureaza cam 2-3 minute in total, apoi le punem pe o farfurie. Dupa ce le-am copt (mie mi-au iesit 18 bucati) le lasam la racit.
Intre timp pregatim mousse-ul, batem frisca cu o lingura de zahar, ciocolata o topim la bain-marie si apoi o incorporam in frisca, la final adugam si nucile (pastram cateva pt decor). Punem cate o lingura cu varf de mousse peste clatita si apoi o rulam. Deasupra turnam sos caramel si cateva nuci.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii