autor:

» » , Aperitive, Aperitive

Clatite cu pere, branza si slaninuta

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 300 g faina, , 300 ml lapte, , 6 oua, , 1 varf de cutit sare, , 3 pere mai coapte, , 150 g cascaval, , 2 linguri unt, , frunzulite de salvie, , 150 g slaninuta impanata (bacon), , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se face un aluat de clatite (mai subtire) din faina, lapte, oua si sare. Se spala perele, se indeparteaza partea lemnoasa si semintele si se taie felii subtiri, la fel ca branza si baconul.
Se incinge untul, se pune pe fundul tigaii un strat de pere si frunze de salvie, se acopera cu aluat si se prajeste clatita circa 3 minute, pana ce se rumeneste frumos.
Se intoarce si se aseaza peste ea feliile de Camembert. Se procedeaza la fel si cu celelalte 3 clatite, dupa care se tin la cald.
Se prajeste si baconul (in grasimea lui), se presara cu piper si se pune peste feliile de branza. Clatitele se servesc calde, cu salata verde bine asezonata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu pere, branza si slaninuta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 300 g faina
  • 300 ml lapte
  • 6 oua
  • 1 varf de cutit sare
  • 3 pere mai coapte
  • 150 g cascaval
  • 2 linguri unt
  • frunzulite de salvie
  • 150 g slaninuta impanata (bacon)
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete

din Aperitive cu carne

Crema de mascarpone cu ton Crema de mascarpone cu ton

Se pun intr-un castron bucatile de ton (scurse de ulei) din conserva si fileurile de ansoa cu putin ulei propriu si se zdrobesc cu furculita

21 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive
Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada de pui cu spanac