autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Aperitive

Clatite cu pere, branza si slaninuta

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 300 g faina, , 300 ml lapte, , 6 oua, , 1 varf de cutit sare, , 3 pere mai coapte, , 150 g cascaval, , 2 linguri unt, , frunzulite de salvie, , 150 g slaninuta impanata (bacon), , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se face un aluat de clatite (mai subtire) din faina, lapte, oua si sare. Se spala perele, se indeparteaza partea lemnoasa si semintele si se taie felii subtiri, la fel ca branza si baconul.
Se incinge untul, se pune pe fundul tigaii un strat de pere si frunze de salvie, se acopera cu aluat si se prajeste clatita circa 3 minute, pana ce se rumeneste frumos.
Se intoarce si se aseaza peste ea feliile de Camembert. Se procedeaza la fel si cu celelalte 3 clatite, dupa care se tin la cald.
Se prajeste si baconul (in grasimea lui), se presara cu piper si se pune peste feliile de branza. Clatitele se servesc calde, cu salata verde bine asezonata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu pere, branza si slaninuta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Pulpe umplute

Pulpe umplute

Se trage pielea de pe pulpe,taindu-se osul dar lasand o bucata mica de os(pentru a se putea apuca,se

12 voturi    1 comentariu
2h
Aperitive cu carne
Boccelute cu pui si legume

Boccelute cu pui si legume

1.Se spala si se sterg legumele ,apoi se taie rosia cubulete,ceapa se taie julien,morcovul si telina

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 300 g faina
  • 300 ml lapte
  • 6 oua
  • 1 varf de cutit sare
  • 3 pere mai coapte
  • 150 g cascaval
  • 2 linguri unt
  • frunzulite de salvie
  • 150 g slaninuta impanata (bacon)
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Plăcintă cu carne şi ciuperci