autor:

» » Aperitive

Clatite cu piept de pui si smantana

Autor: Dana Macovei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Macovei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 aprilie 2009

Ingrediente
2 oua, 1 cana de faina, 1 cana de lapte, sare, ulei, 1 piept de pui, 400 grame smantana, 1 lingura faina

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Cele 2 oua se bat bine si se amesteca cu faina si cu laptele. Se adauga un varf de cutit de sare si se prepara clatitele.

Pipetul de pui condimentat si sarat se taie fasi subtiri si se prajeste in cat mai putin ulei. Cand este prajit bine se adauga smantana si se lasa sa fiarba. Se adauga o lingura de faina sa se ingroase compozitia si se mai lasa 5-10 minute la foc, timp in care se amesteca continuu.

Cand este gata se ung clatitele cu pieptul de pui cu smantana, se ruleaza si se ung cu smantana dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu piept de pui si smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

    Bune si gustoase!

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

    buna arata bine si ...se salveaza

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2009

    O idee minunata. Am retinut-o!

    • aec21

      aec21 (Chef de cuisine) , 06 mai 2009

      Hm... cred ca e foarte buna mancarea asta. Eu fac doar mancarea de pui cu smantana, in care pun putin patrunjel sau marar. Voi incerca sa fac si clatitele data viitoare.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 mai 2009

      Arata super clatitele tale.Clatitele sunt minunate atat ca desert ,cat si ca aperitiv.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

10 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 1 cana de faina
  • 1 cana de lapte
  • sare
  • ulei
  • 1 piept de pui
  • 400 grame smantana
  • 1 lingura faina

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Macovei
Pizza cu paine

Pizza cu paine

Painea feliata se inmoaie putin in lapte si se tapeteaza cu ea o tava de copt. Se complecteaza cu

8 voturi    5 comentarii
50 min
Paste si pizza
Prajitura cu caramel si nuca

Prajitura cu caramel si nuca

Blat: Se bat 6 albusuri cu 200 g de zahar, apoi se adauga nuca, faina si praful de copt. Dupa ce

31 voturi    11 comentarii
40 min
Prajituri
Salata de papadie

Salata de papadie

Se spala frunzele de papadie. Se pune apa cu sare la fiert intr-o cratita. cand da in clocot se adauga

8 voturi    2 comentarii
15 min
Salate reci

vera (Chef de cuisine)

Bune si gustoase!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Piftie de curcan