autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

CLATITE CU PIURE DE CASTANE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iulie 2008

Ingrediente
pentru aluat:, 3 oua, , 50 g. zahar pudra, , 4 linguri de ulei,, 500 ml. de lapte, , 200 g. faina, , putina sare, , pentru umplutura:, 350 g. piure de castane,(1 borcan), 3 linguri lapte, , 1-2 linguri de gem de piersici,, 2 linguri de rom, zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

1. Se prepara aluatul: se freaca galbenusurile cu zaharul pudra si cu uleiul pana devin spumoase, se condimenteaza cu putina sare, se adauga faina si laptele si se lasa sa stea jumatate de ora.
Se adauga albusurile batute spuma si se prajesc clatitele, putin mai grosute ca de obicei, in tigaie de teflon, cu putin lapte, cu rom si cu gemul de piersici.
2. Piureul de castane se amesteca cu putin lapte, cu rom si cu gemul de piersici.
3. Clatitele prajite se umplu cu aceasta crema, se ruleaza si se aseaza pe un platou si se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "CLATITE CU PIURE DE CASTANE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Aluatul: Batem ouale cu praful de sare si zaharul, adaugam smantana, pe urma uleiul, mixam bine,

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Pasca fara faina

Pasca fara faina

Ouale + zahar + praful de budinca se amesteca cu mixerul cateva minute dupa care se incorporeaza

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 3 oua
  • 50 g. zahar pudra
  • 4 linguri de ulei,
  • 500 ml. de lapte
  • 200 g. faina
  • putina sare
  • pentru umplutura:
  • 350 g. piure de castane,(1 borcan)
  • 3 linguri lapte
  • 1-2 linguri de gem de piersici,
  • 2 linguri de rom
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Cozonac cu aroma de portocala