Clatite cu portocale

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 3 portocale,
  • 1 lamaie mai verde,
  • 2 linguri zahar,
  • 1 lingura rom alb,
  • 1 lingurita zahar brun.
  • Pentru clatite: 125 g faina,
  • 40 cl lapte,
  • 3 oua,
  • 40 g unt,
  • 1 lingurita zahar,
  • 1 varf de cutit sare.

Mod de preparare

Spalati si stergeti cu servetul de bucatarie portocalele si lamaia. Trageti cu un cutit ascutit cate o fasie lunga de coaja de pe fiecare dintre ele si taiati coaja bastonase.

Curatati cele 3 portocale de coaja si de pielita alba, rupeti-le felii, puneti-le intr-un castron si presarati peste ele coaja taiata. Turnati romul, adaugati 1/2 de lingurita de zahar si amestecati usor. Acoperiti castronul cu folie de plastic si tineti portocalele la frigider.

Preparati aluatul de clatite: amestecati faina, zaharul si ouale, si turnati laptele putin cate putin, batand usor cu telul. Adaugati sarea, treceti aluatul printr-o sita ca sa nu ramana cocoloase si lasati-l sa se odihneasca o ora la frigider.

Topiti intr-o tigaie 20 g de unt, turnati-l peste aluat si amestecati.

Faceti 12 clatite, ungand mereu cu unt tigaia si asezati-le pe cate-o farfurie. Puneti pe fiecare cate un strat de salata de portocala, presarati-le cu zaharul ramas (si alb, si brun) si serviti-le imediat.

Un sfat util: Pentru a tine calde clatitele, puneti-le una peste alta pe o farfurie asezata pe un vas cu apa clocotita si acoperiti-le cu o folie de aluminiu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise