Clatite cu portocale

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 3 portocale,
  • 1 lamaie mai verde,
  • 2 linguri zahar,
  • 1 lingura rom alb,
  • 1 lingurita zahar brun.
  • Pentru clatite: 125 g faina,
  • 40 cl lapte,
  • 3 oua,
  • 40 g unt,
  • 1 lingurita zahar,
  • 1 varf de cutit sare.

Mod de preparare

Spalati si stergeti cu servetul de bucatarie portocalele si lamaia. Trageti cu un cutit ascutit cate o fasie lunga de coaja de pe fiecare dintre ele si taiati coaja bastonase.

Curatati cele 3 portocale de coaja si de pielita alba, rupeti-le felii, puneti-le intr-un castron si presarati peste ele coaja taiata. Turnati romul, adaugati 1/2 de lingurita de zahar si amestecati usor. Acoperiti castronul cu folie de plastic si tineti portocalele la frigider.

Preparati aluatul de clatite: amestecati faina, zaharul si ouale, si turnati laptele putin cate putin, batand usor cu telul. Adaugati sarea, treceti aluatul printr-o sita ca sa nu ramana cocoloase si lasati-l sa se odihneasca o ora la frigider.

Topiti intr-o tigaie 20 g de unt, turnati-l peste aluat si amestecati.

Faceti 12 clatite, ungand mereu cu unt tigaia si asezati-le pe cate-o farfurie. Puneti pe fiecare cate un strat de salata de portocala, presarati-le cu zaharul ramas (si alb, si brun) si serviti-le imediat.

Un sfat util: Pentru a tine calde clatitele, puneti-le una peste alta pe o farfurie asezata pe un vas cu apa clocotita si acoperiti-le cu o folie de aluminiu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise