autor:

Victoria Gabriela

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

Clătite cu ton și capere

Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iulie 2015

Ingrediente
(2 buc.), , -1 ou, , -75 ml lapte, , -75 -100 ml apă minerală, , -6 linguri rase făină, , -1 lingură ulei, , -1 vârf cuțit de sare, , Pentru umplutură, , -120 gr. ton în ulei (1 conservă), , -3 lingurițe capere, , -3 linguri cașcaval ras, , -1 lingură pătrunjel tocat (3-4 fire de pătrunjel), , -1 ou, , -condimente (opțional): ¼ linguriță oregano, ¼ linguriță cimbru, , -sare, piper (după gust), , Pentru decor (opțional):, , -capere, câteva bucăți de anșoa, verdeață (pătrunjel, busuioc)

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

9 voturi

Mod de preparare

Clătitele acestea sunt pregătite cu noul meu ajutor în bucătărie, aparatul Panini Maker Breville.

-Într-un castron, se bate bine oul cu un praf de sare.



-Se adaugă uleiul, apoi treptat făina, după care se toarnă laptele câte puțin și se omogenizează bine compoziția având grijă să nu se formeze ”cocoloașe”.







-La sfârșit se diluează compoziția cu apa minerală pe care o turnăm treptat, rezultând un aluat fluid potrivit de subțire.







-Se lasă aluatul să se ”odihnească” cca. 15-20 minute.







-Între timp ne ocupăm de umplutură.







-Într-un vas se amestecă tonul bine scurs de ulei, cu caperele, oul, pătrunjelul, condimentele (oregano și cimbrul). Se condimentează cu sare și piper după gust. La sfârșit se adaugă cașcavalul ras și se omogenizează.







-Când timpul de odihnă al aluatului s-a terminat, se conectează aparatul Panini Maker Breville la sursa de curent, până când ledul indicator declanșează indicându-ne că plita aparatului s-a încins și aceasta este pregătită pentru a întinde prima clătită pentru copt.







-Capacul aparatului se ridică și cu ajutorul unui polonic se toarnă 2 măsuri de aluat pe plita încinsă, dându-i forma dreptunghiulară, după forma plitei.







-După ce aluatul a fost turnat și nivelat aproape uniform cu dosul polonicului, se coboară capacul aparatului Panini Maker Breville lăsându-se clătita la copt cca 1 minut.







-Se ridică placa superioară a aparatului și se întinde jumătate din compoziția de ton și capere, pe jumătate de clătită.







-Se învelește amestecul de ton și capere cu cealaltă jumătate de clătită și se închide aparatul, lăsând capacul închis până când clătita se coace, respectiv ledul de avertizare declanșează.







-Când clătita este coaptă, se ia de pe plită cu ajutorul unei palete de silicon sau lemn.







-Se repetă aceleași operațiuni și pentru cealaltă clătită.







-Deși nu este nevoie, deoarece sunt anti-aderente, plăcile aparatului se curăță după utilizare, foarte simplu și ușor, rapid, doar cu ajutorul unui șervet absorbant de bucătărie sau a unei lavete moi și curate.







-Clătitele cu ton și capere se servesc calde sau reci, atât la micul dejun, cină, o gustare rapidă, sau de ce nu, pot fi un aperitiv deosebit. Se pot decora cu capere, fileuri de anșoa, lămâie și verdeață.















Mai multe detalii gasiti pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/







Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite cu ton și capere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste prajit cu mamaliguta si mujdei

Peste prajit cu mamaliguta si mujdei

Se curata pestele, se spala bine, se taie bucati si se sareaza. Se trece prin faina de malai si se

8 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
paste gratin

paste gratin

- Se fierb macaroanele in apa cu sare si ulei. - Se prajeste ceapa cu usturoiul in ulei de masline

6 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

9 voturi

Ingrediente

  • (2 buc.)
  • -1 ou
  • -75 ml lapte
  • -75 -100 ml apă minerală
  • -6 linguri rase făină
  • -1 lingură ulei
  • -1 vârf cuțit de sare
  • Pentru umplutură
  • -120 gr. ton în ulei (1 conservă)
  • -3 lingurițe capere
  • -3 linguri cașcaval ras
  • -1 lingură pătrunjel tocat (3-4 fire de pătrunjel)
  • -1 ou
  • -condimente (opțional): ¼ linguriță oregano
  • ¼ linguriță cimbru
  • -sare
  • piper (după gust)
  • Pentru decor (opțional):
  • -capere
  • câteva bucăți de anșoa
  • verdeață (pătrunjel
  • busuioc)

Raporteaza reteta

Retete
de Victoria Gabriela
Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Se spală bulgurul și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se la înmuiat

12 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Salată de ciuperci și praz

Salată de ciuperci și praz

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb

5 voturi    2 comentarii
30 min
Salate reci
Negresă de post

Negresă de post

Într-un vas de mixer/ robot se adaugă toate ingredientele, mai puțin făina (gem/dulceață,

7 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Crema de somon Crema de somon

Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
File de Salau cu crusta de piure picant