autor:

Victoria Gabriela

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

Clătite cu ton și capere

Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iulie 2015

Ingrediente
(2 buc.), , -1 ou, , -75 ml lapte, , -75 -100 ml apă minerală, , -6 linguri rase făină, , -1 lingură ulei, , -1 vârf cuțit de sare, , Pentru umplutură, , -120 gr. ton în ulei (1 conservă), , -3 lingurițe capere, , -3 linguri cașcaval ras, , -1 lingură pătrunjel tocat (3-4 fire de pătrunjel), , -1 ou, , -condimente (opțional): ¼ linguriță oregano, ¼ linguriță cimbru, , -sare, piper (după gust), , Pentru decor (opțional):, , -capere, câteva bucăți de anșoa, verdeață (pătrunjel, busuioc)

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

9 voturi

Mod de preparare

Clătitele acestea sunt pregătite cu noul meu ajutor în bucătărie, aparatul Panini Maker Breville.

-Într-un castron, se bate bine oul cu un praf de sare.



-Se adaugă uleiul, apoi treptat făina, după care se toarnă laptele câte puțin și se omogenizează bine compoziția având grijă să nu se formeze ”cocoloașe”.







-La sfârșit se diluează compoziția cu apa minerală pe care o turnăm treptat, rezultând un aluat fluid potrivit de subțire.







-Se lasă aluatul să se ”odihnească” cca. 15-20 minute.







-Între timp ne ocupăm de umplutură.







-Într-un vas se amestecă tonul bine scurs de ulei, cu caperele, oul, pătrunjelul, condimentele (oregano și cimbrul). Se condimentează cu sare și piper după gust. La sfârșit se adaugă cașcavalul ras și se omogenizează.







-Când timpul de odihnă al aluatului s-a terminat, se conectează aparatul Panini Maker Breville la sursa de curent, până când ledul indicator declanșează indicându-ne că plita aparatului s-a încins și aceasta este pregătită pentru a întinde prima clătită pentru copt.







-Capacul aparatului se ridică și cu ajutorul unui polonic se toarnă 2 măsuri de aluat pe plita încinsă, dându-i forma dreptunghiulară, după forma plitei.







-După ce aluatul a fost turnat și nivelat aproape uniform cu dosul polonicului, se coboară capacul aparatului Panini Maker Breville lăsându-se clătita la copt cca 1 minut.







-Se ridică placa superioară a aparatului și se întinde jumătate din compoziția de ton și capere, pe jumătate de clătită.







-Se învelește amestecul de ton și capere cu cealaltă jumătate de clătită și se închide aparatul, lăsând capacul închis până când clătita se coace, respectiv ledul de avertizare declanșează.







-Când clătita este coaptă, se ia de pe plită cu ajutorul unei palete de silicon sau lemn.







-Se repetă aceleași operațiuni și pentru cealaltă clătită.







-Deși nu este nevoie, deoarece sunt anti-aderente, plăcile aparatului se curăță după utilizare, foarte simplu și ușor, rapid, doar cu ajutorul unui șervet absorbant de bucătărie sau a unei lavete moi și curate.







-Clătitele cu ton și capere se servesc calde sau reci, atât la micul dejun, cină, o gustare rapidă, sau de ce nu, pot fi un aperitiv deosebit. Se pot decora cu capere, fileuri de anșoa, lămâie și verdeață.















Mai multe detalii gasiti pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/







Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite cu ton și capere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Creveți gratinați cu spanac

Creveți gratinați cu spanac

Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se călește într-o lingură de unt, până devine aurie. Adăugăm

2 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu peste
Caras prajit

Caras prajit

Bucatile de caras se spala, se dau cu sare si se lasa sa stea o ora la frigider.Se zvanta cu un servet

4 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

9 voturi

Ingrediente

  • (2 buc.)
  • -1 ou
  • -75 ml lapte
  • -75 -100 ml apă minerală
  • -6 linguri rase făină
  • -1 lingură ulei
  • -1 vârf cuțit de sare
  • Pentru umplutură
  • -120 gr. ton în ulei (1 conservă)
  • -3 lingurițe capere
  • -3 linguri cașcaval ras
  • -1 lingură pătrunjel tocat (3-4 fire de pătrunjel)
  • -1 ou
  • -condimente (opțional): ¼ linguriță oregano
  • ¼ linguriță cimbru
  • -sare
  • piper (după gust)
  • Pentru decor (opțional):
  • -capere
  • câteva bucăți de anșoa
  • verdeață (pătrunjel
  • busuioc)

Raporteaza reteta

Retete
de Victoria Gabriela
Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Se spală bulgurul și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se la înmuiat

19 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Salată de ciuperci și praz

Salată de ciuperci și praz

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb

5 voturi    2 comentarii
30 min
Salate reci
Negresă de post

Negresă de post

Într-un vas de mixer/ robot se adaugă toate ingredientele, mai puțin făina (gem/dulceață,

14 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos

Întâi de toate pregatim carnea de scoici pentru frigarui. Luam scoicile (eu am avut de balta, de Jijia mai exact, de unde

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Piftie de peste Piftie de peste

1. Peștele curățat și spălat bine se pune la fiert în aproximativ 3 litri de apă, împreună cu legumele ( doar vreo

0 voturi    0 comentarii
2h
Aperitive
Saramura de peste