autor:

Alice85

» » Dulciuri diverse

Clatite de post si gem de portocale.

Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 martie 2010

Ingrediente
Pentru clatite:600 ml lapte de soya------15 linguri cu virf de faina----3-4 linguri zahar----un prafulet de sare. Pentru gemul de portocale:4 portocale------5-6 linguri cu virf zahar.

Dificultate: Medie Timp: 1h

17 voturi

Mod de preparare

Punem laptele de soya in cana mixerului,adaugam 10 linguri cu faina ,zaharul si prafuletul de sare.Mixam bine.Apoi adaugam cele cinci linguri de faina ramase si mixam bine din nou.Lasam sa se odihneasca citeva minute .Int-o cratita antiaderenta punem o lingura-lingurita cu ulei de floarea soarelui si cu un polonic luam din compozitia facuta si punem in cratita.Facem clatitele pe ambele parti la focul mic.Le scoatem pe o farfurie pe toate. Acum luam portocalele le curatam de coaja si pielitele albe,le desfacem si le taiem maruntel .Le punem intr-o craticioara , adaugam zaharul si punem la foc invirtind mereu cca 30 minute ......si asa obtinem gemul de portocale pentru clatitele noastre.Luam fiecare clatita si o umplem cu gem si servim.Pofta buna!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite de post si gem de portocale." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Orez cu lapte

Orez cu lapte

1) Punem laptele la fiert impreuna cu¨: -coaja de lamiie si cea de portocala -zaharul -betisoarele

28 voturi    11 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Aluatul: Intr-un bol punem faina. Facem o gropita in mijloc, punem drojdia, 3-4 linguri lapte caldut

4 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    licu pop , 31 martie 2010

    Bun de tot....

  • Fara foto

    Adina , 31 martie 2010

    Foarte bune!

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

    Mersi tuturor!!!

    • Fara foto

      husni , 30 martie 2010

      O bunatate.............

    • Fara foto

      husni , 30 martie 2010

      O bunatate......

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 30 martie 2010

      delicioase!!!felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 martie 2010

      Delicioase...

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 30 martie 2010

      Hombreeee!!! Inclusiv gemul este facut de tine(pe loc)...felicitari pt reteta ...arata foarte bine si imi imaginez ca este la fel de gustoasa ,facuta cu ingrediente cat mai naturale...!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • Pentru clatite:600 ml lapte de soya------15 linguri cu virf de faina----3-4 linguri zahar----un prafulet de sare. Pentru gemul de portocale:4 portocale------5-6 linguri cu virf zahar.

Raporteaza reteta

Retete
de Alice85
Empanada de ton

Empanada de ton

Scoatem foile din congelator si lasam 10 min sa se dezghete. Intre timp, punem cuptorul la 180 de

12 voturi    2 comentarii
25 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Prepararea blatului: 1- punem cuptorul la incalzit la 170 grade, caldura sus si jos . 2- batem

25 voturi    19 comentarii
1h
Torturi
Tocino de cielo

Tocino de cielo

Se fierbe apa cu zaharul, zaharul vanilat si lamiia pina ce se ingrosa (se fierbe cam vreo 15 min)

120 voturi    32 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

licu pop

Bun de tot....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Negresa cu prune