autor:

Alice85

» » Dulciuri diverse

Clatite de post si gem de portocale.

Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 martie 2010

Ingrediente
Pentru clatite:600 ml lapte de soya------15 linguri cu virf de faina----3-4 linguri zahar----un prafulet de sare. Pentru gemul de portocale:4 portocale------5-6 linguri cu virf zahar.

Dificultate: Medie Timp: 1h

17 voturi

Mod de preparare

Punem laptele de soya in cana mixerului,adaugam 10 linguri cu faina ,zaharul si prafuletul de sare.Mixam bine.Apoi adaugam cele cinci linguri de faina ramase si mixam bine din nou.Lasam sa se odihneasca citeva minute .Int-o cratita antiaderenta punem o lingura-lingurita cu ulei de floarea soarelui si cu un polonic luam din compozitia facuta si punem in cratita.Facem clatitele pe ambele parti la focul mic.Le scoatem pe o farfurie pe toate. Acum luam portocalele le curatam de coaja si pielitele albe,le desfacem si le taiem maruntel .Le punem intr-o craticioara , adaugam zaharul si punem la foc invirtind mereu cca 30 minute ......si asa obtinem gemul de portocale pentru clatitele noastre.Luam fiecare clatita si o umplem cu gem si servim.Pofta buna!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite de post si gem de portocale." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Sirop de menta

Sirop de menta

Frunzele de menta le-am spalat bine si le-am lasat la zvantat. Am pus apa si zaharul pe foc intr-o

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Dulceata de capsuni intregi

Dulceata de capsuni intregi

Se spala cu detergent 4-5 borcanele mici cu capac, se clatesc bine si se lasa la uscat pe aragazul

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    licu pop , 31 martie 2010

    Bun de tot....

  • Fara foto

    Adina , 31 martie 2010

    Foarte bune!

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

    Mersi tuturor!!!

    • Fara foto

      husni , 30 martie 2010

      O bunatate.............

    • Fara foto

      husni , 30 martie 2010

      O bunatate......

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 30 martie 2010

      delicioase!!!felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 martie 2010

      Delicioase...

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 30 martie 2010

      Hombreeee!!! Inclusiv gemul este facut de tine(pe loc)...felicitari pt reteta ...arata foarte bine si imi imaginez ca este la fel de gustoasa ,facuta cu ingrediente cat mai naturale...!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • Pentru clatite:600 ml lapte de soya------15 linguri cu virf de faina----3-4 linguri zahar----un prafulet de sare. Pentru gemul de portocale:4 portocale------5-6 linguri cu virf zahar.

Raporteaza reteta

Retete
de Alice85
Empanada de ton

Empanada de ton

Scoatem foile din congelator si lasam 10 min sa se dezghete. Intre timp, punem cuptorul la 180 de

12 voturi    2 comentarii
25 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Prepararea blatului: 1- punem cuptorul la incalzit la 170 grade, caldura sus si jos . 2- batem

25 voturi    19 comentarii
1h
Torturi
Tocino de cielo

Tocino de cielo

Se fierbe apa cu zaharul, zaharul vanilat si lamiia pina ce se ingrosa (se fierbe cam vreo 15 min)

120 voturi    32 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

licu pop

Bun de tot....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Negresa usoara si rapida