autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Clatite de post

Autor: Diana Luparu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Diana Luparu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
100g faina,, 100ml sifon,, 50ml ulei,, 25g zahar,, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

1 ) Intr-un vas punem faina si adaugam treptat apa, ca sa nu se formeze cocoloase, incorporam uleiul, zaharul si sarea.
2 ) Turnam din compozitie cu un polonic intr-o tigaie bine incinsa si unsa cu ulei si rotim ca sa se intinda uniform in toata tigaia.
3 ) Procedam la fel, pana terminam toata compozitia.
4 ) Dupa ce le-am terminat, intindem putina dulceata sau marmelada, apoi le rulam. Pot fi umplute si ca aperitiv cu varza, urzici, spanac etc.
La clatitele de post, lipsa oului face ca foaia sa se rupa usor. De aceea, se fac putin mai groase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinetele se taie rondele, se stropesc cu zeama de lamaie , se trec prin aluatul de clatite si se

11 voturi    3 comentarii
30 min
Retete de post
Clatite de post si  gem de portocale.

Clatite de post si gem de portocale.

Punem laptele de soya in cana mixerului,adaugam 10 linguri cu faina ,zaharul si prafuletul de sare.Mixam

17 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ene Cosmina Constantina , 08 august 2014

    este foarte simpla si eficienta reteta asta felicitari

  • Fara foto

    Raluca Ralu Rus , 16 aprilie 2014

    a fost foarte gustos

  • Fara foto

    Raluca Ralu Rus , 16 aprilie 2014

    multumesc

    • Fara foto

      Irina Hartopanu , 10 decembrie 2013

      buna reteta :)

    • Fara foto

      Diana Maria , 14 septembrie 2013

      Soooperrr

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Un deliciu!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      O bunatate !

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Daca nu pui in ele zahar ai sa vezi ca nu se mai prind.... Bune tare de post...." cum se coace, ad-o-ncoace " !!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Sunt bune, dar mancate imediat.

    • Fara foto

      ana maria lengher (Chef de cuisine) , 01 august 2008

      Si eu am facut clatite de post si trebuie amestecate bine ca sa nu se prinda. Si nu ies atat de bune ca cele cu ou si lapte.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 100g faina,
  • 100ml sifon,
  • 50ml ulei,
  • 25g zahar,
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Diana Luparu
Prajitura Delia

Prajitura Delia

Foile: Se freaca faina cu margarina, adaugam galbenusele, 200g zaharul pudra, bicarbonatul stins

6 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri
Sos de hrean

Sos de hrean

Hreanul proaspat se rade pe razatorea cea mai fina;daca este prea iute , se pune pentru cateva minute(5)

13 voturi    4 comentarii
10 min
Sosuri
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Puiul curatat si portionat se condimenteaza cu piper sare si amestecul de plante. Se aseaza intr-o

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Un deliciu!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Clatite cu ciocolata si banane