autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Clatite de post

Autor: Diana Luparu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Diana Luparu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
100g faina,, 100ml sifon,, 50ml ulei,, 25g zahar,, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

1 ) Intr-un vas punem faina si adaugam treptat apa, ca sa nu se formeze cocoloase, incorporam uleiul, zaharul si sarea.
2 ) Turnam din compozitie cu un polonic intr-o tigaie bine incinsa si unsa cu ulei si rotim ca sa se intinda uniform in toata tigaia.
3 ) Procedam la fel, pana terminam toata compozitia.
4 ) Dupa ce le-am terminat, intindem putina dulceata sau marmelada, apoi le rulam. Pot fi umplute si ca aperitiv cu varza, urzici, spanac etc.
La clatitele de post, lipsa oului face ca foaia sa se rupa usor. De aceea, se fac putin mai groase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Retete de post
Clatite cu vinete (de post)

Clatite cu vinete (de post)

Din apa minerala si faina facem un aluat ca pentru clatite.Asezonam cu sare si piper iar la sfarsit

4 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ene Cosmina Constantina , 08 august 2014

    este foarte simpla si eficienta reteta asta felicitari

  • Fara foto

    Raluca Ralu Rus , 16 aprilie 2014

    a fost foarte gustos

  • Fara foto

    Raluca Ralu Rus , 16 aprilie 2014

    multumesc

    • Fara foto

      Irina Hartopanu , 10 decembrie 2013

      buna reteta :)

    • Fara foto

      Diana Maria , 14 septembrie 2013

      Soooperrr

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Un deliciu!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      O bunatate !

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Daca nu pui in ele zahar ai sa vezi ca nu se mai prind.... Bune tare de post...." cum se coace, ad-o-ncoace " !!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Sunt bune, dar mancate imediat.

    • Fara foto

      ana maria lengher (Chef de cuisine) , 01 august 2008

      Si eu am facut clatite de post si trebuie amestecate bine ca sa nu se prinda. Si nu ies atat de bune ca cele cu ou si lapte.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 100g faina,
  • 100ml sifon,
  • 50ml ulei,
  • 25g zahar,
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Diana Luparu
Prajitura Delia

Prajitura Delia

Foile: Se freaca faina cu margarina, adaugam galbenusele, 200g zaharul pudra, bicarbonatul stins

6 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri
Sos de hrean

Sos de hrean

Hreanul proaspat se rade pe razatorea cea mai fina;daca este prea iute , se pune pentru cateva minute(5)

13 voturi    4 comentarii
10 min
Sosuri
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Puiul curatat si portionat se condimenteaza cu piper sare si amestecul de plante. Se aseaza intr-o

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Un deliciu!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza dulce de vaci